El superaliment que baixa el colesterol, frena la caiguda dels cabells i millora la potència sexual

Sembla exòtic, però en realitat és comú i està carregat de propietats molt beneficioses per a la salut

El superaliment que t'ho solucionarà gairebé tot

El superaliment que t'ho solucionarà gairebé tot / @ boyarkinamarina

Rosa Campos

En els darrers anys, el terme 'superaliments' s'ha convertit en un concepte comú al món de la nutrició i la salut. Aquests aliments es promocionen com els millors amics del nostre cos, i no és difícil entendre per què.

Els superaliments són aliments rics en nutrients que es creu que tenen un impacte positiu a la nostra salut. Aquests aliments inclouen baies, llavors, fruites, verdures, peix i herbes, entre d'altres. Es diu que són rics en vitamines, minerals, antioxidants i altres compostos beneficiosos que ajuden el nostre cos a combatre malalties i mantenir-se saludable.

Els beneficis de menjar superaliments

Un dels beneficis clau dels superaliments és que són rics en antioxidants, que són substàncies que ajuden a protegir el nostre cos dels radicals lliures. Els radicals lliures són molècules inestables que es produeixen naturalment al nostre cos i poden causar dany cel·lular. Els antioxidants ajuden a neutralitzar aquests radicals lliures i a prevenir el dany cel·lular.

A més de ser rics en antioxidants, molts també tenen propietats antiinflamatòries. La inflamació crònica s'ha relacionat amb una sèrie de malalties, com ara l'artritis, la diabetis i les malalties cardíaques. En menjar una dieta rica en superaliments, podem ajudar a reduir la inflamació al nostre cos i a prevenir aquestes malalties.

Una persona amb diabetis

Una persona amb diabetis / Pixabay

Un altre benefici dels superaliments és que poden ajudar a millorar la digestió. Molts són rics en fibra, que és essencial per a una digestió saludable. La fibra ajuda a mantenir els moviments intestinals regulars i pot prevenir el restrenyiment i altres problemes digestius.

El pol·len d'abella, un superaliment que val per a tot

No cal anar a la mel per beneficiar-se de les abelles. També podem alimentar-nos amb el seu pol·len, que parteix del pol·len de flors ja barrejat amb nèctar i saliva i, emmagatzemat al rusc. No sona gaire desitjable així, però la mel ens la mengem ben a gust. I en aquest cas, les propietats segur que et convencen.

El pol·len d'abella té pràcticament totes les vitamines possibles, destacant A, D, E i algunes del grup B, però sense oblidar-nos de C i K. També és ple de minerals com el sodi, el magnesi, el ferro o el potassi. I un 25% de la composició és proteïna.

Se li atribueix aquesta llarga llista de beneficis per a la salut

  • Baixa el colesterol alt
  • Frena la caiguda dels cabells
  • Millora la potència sexual
  • Combat l'estrès
  • Prevé malalties
pol·len d'abella

pol·len d'abella / @ wirestock

  • Protegeix la pròstata
  • Millora la resistència física
  • Reforça l'estat d'ànim
  • Potencia la capacitat intel·lectual
  • Millora la visió