Sanitat torna a recomanar la mascareta si tens símptomes d'infecció: els consells davant un altre repunt de virus

Tapar-se quan s'esternuda, no anar a treballar malalts o rentar-se les mans de forma habitual, algunes de les claus per evitar contagis

Una persona es fa una prova de detecció del covid-19

Una persona es fa una prova de detecció del covid-19 / arxiu

EFE

El Ministeri de Sanitat ha recordat alguns dels consells que cal tenir en compte en un moment en què els contagis de covid-19 i grip estan augmentant: tapar-se el nas i la boca en esternudar o tossir, rentar-se les mans o evitar anar a treballar amb símptomes en són alguns.

L'any s'està acomiadant amb un nou repunt de casos de grip i de covid, com ja és habitual en aquestes dates i confirma l'últim butlletí del Sistema de Vigilància d'Infecció Respiratòria Aguda (Sivira), corresponent a la setmana de l'11 al 17 de desembre.

Segons les seves dades, la incidència de la grip en Atenció Primària s'ha incrementat en tots els grups d'edat i la taxa d'hospitalització s'ha elevat als 2,9 casos per 100.000 habitants, sobretot en els adults de 80 o més anys, en els quals ascendeix a 15,5.

Mentrestant, l'impacte de la covid en els centres de salut presenta fluctuacions a l'alça i ja té una incidència de 113,2 casos per 100.000 habitants; la taxa d'hospitalització és d'1,9, i és, de nou, el grup dels majors de 80 el més afectat (16,6).

Recomanacions

Davant aquest panorama, Sanitat recorda una sèrie de recomanacions davant aquest repunt:

  • Tapar-se el nas i la boca en tossir o esternudar.
  • Utilitzar mocadors d'un sol ús per contenir les gotetes respiratòries o les secrecions.
  • Després de fer servir els mocadors, tirar-los a la bossa d'escombraries més pròxima.
  • Mantenir les mans netes (rentar-les amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic), regularment, sobretot si s'ha tingut contacte amb secrecions respiratòries.
  • Posar-se mascareta si es tenen símptomes respiratoris.
  • Seguir les recomanacions de vacunació davant de microorganismes respiratoris.
  • Evitar, en la mesura del possible, anar a treballar si s'està malalt.