La vertebració i cohesió del territori "amb un repartiment dels recursos econòmics en funció de les necessitats de cada lloc i no en funció del nombre d'habitants" és una tasca prioritària del departament de Governació de la Generalitat, segons va afirmar el conseller Jordi Ausàs, que ahir al matí va inaugurar la remodelació de l'edifici consistorial del municipi de la Coma i la Pedra, a la vall de Lord. Ausàs va aprofitar l'ocasió per defensar "la importància de les institucions locals perquè permeten augmentar el nivell de vida dels habitants des de la proximitat", tot i que va reconèixer que els ajuntaments, sobretot dels municipis petits i mitjans, "encara són molt febles i cal reforçar-los". El conseller va posar com a exemples d'aquesta política del seu departament la retribució, a càrrec de Governació, als alcaldes de pobles petits que fins fa poc no cobraven res o bé el programa Viure al Poble, que ha de suposar "una transformació integral dels municipis" i del qual va assegurar la continuïtat.

Ausàs no es va estar de censurar els pressupostos generals del govern de l'estat perquè "en temps de crisi representen una caiguda del 20 % de les aportacions destinades al Fons de Cooperació Social", un fons que va defensar "perquè són recursos que els municipis reben de manera incondicional", i va recordar que entre el 2003 i el 2005 la Generalitat va incrementar en el 55 % el pressupost d'aquest fons.

Per la seva banda, l'alcalde de la Coma i la Pedra, Marc Escarré, va explicar "la millora de la qualitat de vida" que han de suposar per als habitants del municipi de la vall de Lord que les obres que s'han fet a la seu de l'Ajuntament. Les tasques han consistit a reforçar l'estructura de l'edifici, l'ampliació de l'arxiu, la col·locació d'un ascensor, la dotació d'un menjador escolar i de nous serveis adaptats a discapacitats a la planta baixa de l'immoble (on s'ubica l'escola), la remodelació al segon pis del dispensari mèdic i la sala polivalent que, segons afirma Escarré, "s'utilitzarà per fer-hi els plens, però també ha de servir per organitzar-hi xerrades, conferències i fins i tot la podran usar entitats privades". L'alcalde de la Coma i la Pedra es mostra convençut que la remodelació de l'ajuntament "ens ajudarà a dinamitzar el nostre municipi".