Entre els mesos de gener i setembre del 2009 s'han registrat un total de 4.064 entrades a la deixalleria municipal de Solsona, una xifra que representa un increment del 31,7% respecte al mateix període de l'any passat. La regidoria de Medi Ambient atribueix aquestes tendències, que reflecteixen un ús més eficient de la planta, a les obres de condicionament de les instal·lacions, inau-gurades el mes de juny de l'any passat, i a la campanya de difusió paral·lela que es va dur a terme des de l'Ajuntament solsoní i la Fundació Volem Feina, encarregada de la gestió.

Les entrades que hi fan els particulars han passat de 1.858 del gener al setembre del 2008 a 2.477 el mateix període del 2009, fet que suposa un augment del 33,3%, i un increment del 73,7% respecte del 2007. Aquestes diferències encara s'accentuen més en l'àmbit dels grans generadors de residus, com comerços i oficines. En aquest cas, la deixalleria ha registrat, els primers nou mesos de l'any, un total de 1.218 entrades, el 51,5% més que el 2008 i el 112,56% més respecte al 2007.

Així mateix, des de l'adequació de les instal·lacions hi ha hagut el 37,25% menys d'abandonaments de residus a la porta de les instal·lacions. Aquest fet també és degut, segons el consistori, a les sancions que ha imposat l'Ajuntament en cas d'identificar els infractors, i als rètols indicadors. Els residus han de ser dipositats directament pels usuaris i de manera selectiva als contenidors específics. El seu ús és gratuït.

Una part de les obres que es van dur a terme l'any passat van consistir a facilitar l'ús de la planta per part dels usuaris a partir de la senyalització interior de cada espai. Els treballs també van comportar l'ampliació, de 400 metres quadrats, de la zona de recollida de residus, l'eixamplament de l'espai cobert per a treballs de desballestament, l'obertura de dos accessos per a cotxes i vehicles pesants, així com l'adquisició de contenidors de més capacitat i d'un contenidor autocompactador. Les diferents actuacions van tenir un cost de 193.000 euros, per al qual el consistori va rebre una subvenció de l'Agència de Residus de Catalunya.

Aquestes instal·lacions municipals, ubicades al polígon de la Vinya del Teuler, a la partida de Sant Honorat, són obertes al públic, gràcies a l'horari recentment ampliat, el dilluns, de les 10 a la 1 i de les 4 a les 6, i del dimarts al dissabte, de les 9 a 2/4 de 2 i de les 4 a 2/4 de 7.