L'Ajuntament rehabilitarà l'any vinent la façana de Cal Metge Solé, l'edifici històric de la futura illa cultural, per preservar-ne els elements d'interès. Amb aquesta actuació, s'entrarà en una nova fase del projecte de la futura biblioteca solsonina, l'obra de més envergadura i el projecte insígnia del pla de barris solsoní, que actualment s'està executant.

El regidor d'Urbanisme, Martí Abella, ha explicat que "cal fer un repàs a la coberta per no posar en perill elements catalogats i cal intervenir a la façana, que s'està degradant". L'Ajuntament adjudicarà els treballs mitjançant concurs restringit i, si bé no hi ha una data concreta d'inici de les obres, les executarà al llarg del 2011. L'obra és pressupostada en prop de 70.000 euros, la meitat dels quals es finançaran a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.

Actualment el projecte de la biblioteca avança amb la intervenció en els forjats i en la paret que dóna a la façana de l'antiga plaça, que s'està reconstruint. A les dues arcades d'època medieval que s'han preservat en aquest espai, se n'hi ha afegit una altra, que s'havia desmuntat per intervenir-hi perquè "estava molt malmesa", segons ha explicat Abella. D'altra banda, l'Ajuntament preveu iniciar la reconstrucció de la façana de Cal Morató, que es va desmuntar peça a peça per poder-la conservar, el proper mes de març, un cop s'hagin enllestit les obres necessàries per fer-ho possible.