19 de abril de 2011
19.04.2011

Solsona confia tenir la biblioteca enllestida el 2011

L'Ajuntament fixa un nou calendari per tenir l'obra acabada dins el termini del Pla de Barris

19.04.2011 | 16:52
Obres de la futura biblioteca comarcal de Solsona

L'Ajuntament de Solsona confia a tenir enllestida la futura biblioteca comarcal el desembre d'aquest any. Les excavacions que es van dur a terme a l'obra van posar al descobert edificacions d'origen medieval, fet que va suposar que els treballs s'encallessin prop de tres mesos, ja que la Generalitat en va requerir la documentació i referenciació. Ara, les intervencions se centren a finalitzar l'estructura i la coberta amb previsions que el mes de maig es comenci a treballar en els tancaments.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, explica que, amb tots els imprevistos que han aparegut al llarg d'aquesta complexa obra, "ara anem una mica més justos". Amb tot, si la Generalitat atorga una nova pròrroga per al projecte del Pla de Barris, l'Ajuntament podrà alliberar-se de la pressió per acabar la biblioteca enguany. L'arquitecta municipal Anna Feu, autora del projecte, posa en relleu que el complex treball de "desmuntatge" de l'edifici noble de la casa Morató i l'aparició dels vestigis han retardat el calendari previst, però en subratlla que, d'altra banda, ha permès redefinir el projecte per incorporar algunes de les edificacions aparegudes i per incorporar-hi un sistema de geotèrmia per escalfar l'edifici.

Maons restaurats

Els estudis realitzats als maons de la casa Morató han determinat que el seu color ennegrit provenia d'una pintura que se'ls havia aplicat a posteriori i que contenia un element orgànic que n'ha provocat l'aparició de fongs, segons va explicar Feu ahir a aquest diari. Amb l'objectiu de mantenir el característic aspecte original, ara "caldrà netejar les peces i treure'n el fong conservant el tint". Aquestes peces es van desmuntar peça a peça i numerar per poder tornar a aixecar la paret amb aquestes peces característiques de l'edifici històric.

Aquest procés no era previst inicialment, però a principi del 2010 els serveis tècnics van optar per aquesta opció en comprovar que les parets no eren estables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook