El Rebost Solidari del Solsonès, el banc d'aliments del Pla d'emergència social, necessita més aliments frescos. Per aquest motiu, els promotors i gestors d'aquest programa, Càritas Arxiprestal, Creu Roja, la Fundació Volem Feina, l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, fan una crida a la població perquè compri tiquets de 2 euros als establiments col·laboradors que són bescanviables per diversos productes bàsics.

Els responsables del programa apel·len a la solidaritat dels ciutadans per completar les entregues quinzenals d'aliments, a les quals s'acullen una quarantena de famílies. El volum d'usuaris del banc d'aliments solsoní es manté similar respecte de l'any anterior, tal com es va posar de manifest en l'última assemblea anual del Pla d'emergència social, celebrada la setmana passada. Tot i així, s'ha escurçat el temps durant el qual les famílies estan dins el programa.

El 2013, quan es va posar en marxa la recollida d'aliments frescos, la campanya va funcionar durant un temps, "però, en aquests moments, si bé la recollida continua estable amb els productes envasats, la ciutadania no es recorda d'aquesta possibilitat de col·laboració", assenyala la cap dels Serveis Socials Bàsics, Carme Colilles.