El grup municipal de CDC a l'Ajuntament de Solsona presentarà una moció per tal que sigui inclosa al ple d'aquest divendres per sol·licitar que el màxim òrgan del consistori solsoní es posicioni oficialment a favor de demanar les delegacions territorials a la Catalunya Central dels departaments de la Generalitat d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i de Territori i Sostenibilitat.

Marc Barbens, portaveu del grup i cap de l'oposició al consistori solsoní, assegura que "cal que les institucions de la comarca es posicionin clarament en aquest tema, i, fins ara, ni l'alcalde ni la presidenta del Consell Comarcal ho han fet". Segons el responsable convergent, "és important que deixem clar que nosaltres també volem tenir com a mínim una de les seus al territori, perquè si no arribarà l'hora de fer el repartiment i, com que no ens haurem posicionat, la resta de comarques ens passaran al davant". En aquest sentit concreta que la moció que portaran al ple "és semblant a la que es va aprovar a Berga, on tots els grups municipals es van pronunciar unànimement a favor de demanar una delegació".

Recordem que el debat sobre el repartiment dels serveis territorials es va encetar quan la nova delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, va començar la ronda de visites a les institucions del territori. En les reunions que va mantenir amb l'alcalde d'Igualada i el president del Consell Comarcal del Berguedà, ambdós polítics li van manifestar la voluntat dels seus territoris d'allotjar alguna de les seus de les delegacions territorials del Govern. L'alcalde de Solsona, per la seva banda, es va mostrar partidari d'obrir un debat seriós sobre la conveniència del repartiment de les delegacions arreu del territori, però també convençut que, en cas de produir-se, la ciutat era tan bona candidata per acollir algun dels serveis territorials com ho poden ser les altres capitals de la Catalunya Central.

Barbens, que també és portaveu del grup de CDC al ple del Consell Comarcal, va intervenir en el torn de precs i preguntes de la darrera sessió plenària de l'ens comarcal en el mateix sentit, també va anunciar que presentaria una moció i va instar la presidenta, Sara Alarcón (ERC), a pronunciar-se i a definir la posició del Consell. La republicana va manifestar que "no entenem que la dispersió dels serveis sigui el model que necessita el nou país".