La comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat, celebrada ahir a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ha fixat una reserva d'aigua dels embassaments d'uns 350 hectòmetres cúbics (hm3) per satisfer les necessitats dels diferents usos per als propers sis mesos. La reserva d'aigua s'ha aprovat per unanimitat.

Els embassaments d'aquest sistema, que han registrat un important augment de reserves en els darrers 3 mesos, se situen al 88 % de capacitat, amb 540 hm3. S'ha fixat una dotació de 175 hm3 per a satisfer les necessitats d'abastament. D'aquests, al riu Llobregat es captaran 74,7 hm3.

Pel que fa a les demandes de reg, es reserva una quantitat d'aigua de 90 hm3. D'aquests, 17,7 hm3 corresponents a la conca del Llobregat (Sèquia de Manresa i Canal de la Dreta del Llobregat).

En la comissió també s'han fixat més de 46 hm3 (entre abril i setembre) per garantir el cabal circulant del riu Ter i 7,9 hm3 pel cabal del Llobregat. Així mateix es reserven 3,4 hm3 per les activitats d'oci al Ter i uns 6.5 hm3 per a maniobres de cabal generador al Ter i un mínim de 18,3 per desembassament per mantenir els nivells de seguretat front les riuades .

El consum domèstic continua molt contingut i en conjunt es manté la reducció del voltant del 10% respecte a les demandes d'aigua per a ús domèstic prèvies a la darrera sequera. Les comissions de desembassament són espais on s'assumeixen les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes, tal com preveu la llei. En aquestes comissions es determinen les dotacions d'aigua per satisfer les diverses necessitats d'abastament, reg i usos ambientals. De la mateixa manera, també s'aborden els temes d'interès de cada àmbit.