El curs «Salut i benestar a través del taitxí», organitzat per les regidories de Salut i Polítiques d'Igualtat de Solsona i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Solsonès en el marc del programa «Salut, consciència i moviment», es posarà de nou en marxa quan comenci el curs. L'Ajuntament de Solsona ha obert les inscripcions d'una activitat que, enguany, es durà a terme en dotze sessions els dimarts del 18 de setembre al 18 de desembre.

La demanda fa que el taitxí, art marcial basada en la realització d'una sèrie de moviments lents encadenats, sigui una proposta fixa de cada any. Segons l'Ajuntament solsoní, es tracta d'una opció escollida per persones que busquen una pràctica que permeti relaxar el cos i la ment.

Entre altres beneficis, la seva pràctica millora la pressió arterial, afavoreix la rehabilitació cardíaca i contribueix a disminuir els símptomes de depressió. L'instructor del curs a Solsona és David Cifré. Segons l'organització, es pot escollir entre el grup de matí, de deu a dos quarts de dotze, i el de tarda, de sis a dos quarts de vuit, a l'auditori de la Sala Polivalent. Les places són limitades. Per això, les inscripcions, que tenen un cost de 45 euros, es cursen anticipadament a l'inici del curs a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament, que informa que el fullet amb el programa es pot descarregar en línia del portal municipal. L'activitat té la col·laboració de l'Institut Català de les Dones.