La candidatura de Marc Barbens com a cap de llista pel PDeCAT per Solsona és l'única opció presentada per les primàries del partit, que se celebraran el proper dimarts, 9 d'octubre, a les vuit del vespre a la Cambra de Comerç. D'aquesta manera, la trobada de dimarts servirà per ratificar la candidatura de l'actual portaveu del partit a l'Ajuntament solsoní.

Barbens va explicar a Regió7 que el motiu principal per continuar-se presentant com a cap de llista és «el grup de gent que portem molt temps treballant, i coincidim en què a escala de ciutat veiem molts temes encallats. Ens presentem per treballar per Solsona, des d'una posició centrada i tranquil·la ideològicament».

La candidatura presentada és individual, i a partir de la trobada de dimarts «anirem veient la llista i anirem avançant-ne detalls», continua Barbens, que a la vegada afegeix que el grup de persones «que hem treballat juntament durant aquests anys són les que m'impulsen a la decisió de tornar-me a presentar».

Barbens va afegir que li hagués agradat que s'hagués presentat algú més, «per contraposar, però no ha estat així, tot i que la possibilitat hi era». També diu que, a escala de país, «la proposta d'aconseguir la independència em motiva molt. I la possibilitat que el president Puigdemont hi sigui durant les municipals, també és molt motivador».

Més enllà del partit

En la mateixa reunió se sotmetrà la decisió d'obrir la frontera de la candidatura més enllà d'un partit concret per tal que persones independents puguin sumar-se a treballar per «un projecte engrescador per Solsona i alineat amb el moment que viu el país», segons fonts del PDeCAT. A part de la persona que l'encapçalarà, també s'escollirà el nom que representarà la proposta.

A més, hi haurà la presència de Damià Calvet, actual conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que acompanyarà els assistents i presentarà l'opció independentista transversal que impulsa JxCat.

L'actual portaveu del partit a l'Ajuntament de Solsona i president del PDeCAT al Solsonès, Marc Barbens, afegeix que si la candidatura s'obre «més enllà del partit, s'hi podran afegir moltes més persones relacionades o no amb la política fins al moment. I es podrà decidir si volen estar a primera línia o treballar des de darrere».

A 8 mesos de les eleccions

A falta de menys de vuit mesos per a les properes eleccions municipals del 26 de maig del 2019, Solsona té la candidatura d'ERC amb l'actual alcalde David Rodríguez com a cap de llista. És l'únic partit que ha fet pública la seva opció, i a partir de dimarts vinent ja hi haurà les dues candidatures clares dels dos partits més votats en les darreres eleccions municipals.