Alternativa per Solsona - CUP no assistirà a l´acte que l´Ajuntament de Solsona ha convocat per rebre el conseller d´Interior, Miquel Buch, demà dissabte a quarts de nou del matí. L´organització política vol denunciar amb aquest acte de protesta la repressió dels Mossos d´Esquadra contra els independentistes, tenint en compte que Miquel Buch és el responsable del cos policial i, per tant, també de l´actuació dels seus membres, segons informen fonts del partit polític.

Així, la CUP denuncia les darreres actuacions dels Mossos d´Esquadra, amb Miquel Buch com a responsable últim, contra l´independentisme, "com ara el dia del desallotjament de l´Acampada per la Llibertat, el dia de la manifestació del Jusapol o el dia de la manifestació feixista de Sarrià, sense oblidar l´aniversari de l´1 d´octubre, en què la policia catalana va actuar de manera desproporcionada contra els independentistes. De fet, durant la commemoració dels fets de l´1-O les persones manifestants només seguien la consigna de mobilització permanent del president de la Generalitat, Quim Torra".

Des d´ApS-CUP afirmen que «és lògic que la policia munti un dispositiu per evitar que les manifestacions de signe contrari es trobin, però les càrregues del dia de la manifestació contra el sindicat policial Jusapol anaven clarament contra el sector independentista». També afegeixen que «és surrealista i intolerable que un Govern independentista faci la feina bruta de repressió i persecució contra l´independentisme, i se sumi, així, al que fa l´Estat espanyol mentre l´extrema dreta campa lliurement i amb impunitat».