Les festes de Nadal han suposat un important impuls per a la campanya de restauració de l'orgue de Solsona, ja que fins a l'últim dia de l'any s'havien aconseguit recaptar 117.340 euros.

La comissió de l'orgue de la catedral ha fet públics els comptes fins al 31 de desembre del 2019 en els quals es pot comprovar l'èxit que està tenint la campanya «El teu entre 3.000», que, mitjançant l'apadrinament de 91 tubs, ha aconseguit recaptar un total de 19.000 euros. La gran part dels beneficis, però, han vingut per part dels patrocinadors de l'orgue entre els quals es troben Mitra de Solsona, el Capítol Catedralici i altres empreses que hi han aportat en total 95.000 euros.

La comissió també ha volgut agrair a les entitats col·laboradores que a través d'una sèrie d'espectacles han fet la seva aportació a la restauració de l'instrument. Es tracta del concert de l'Escola Municipal de Música (251,67 euros), la gala Ventus (628,60 euros) i el concert La Nit al Claustre de la Cobla Juvenil de Solsona que va aconseguir recaptar un total de 1.180 euros.

El membre de la Comissió Orgue de Solsona, Ramon Segués, valora positivament l'inici de la campanya. «Estem molt contents perquè hi ha hagut una resposta molt positiva, tenint en compte que encara queda comptabilitzar la part de gener que portem», explica Segués. «Que la gent de Solsona hi col·labori fa que se sentin l'orgue seu i que legitimi més que sigui un instrument d'ús popular, que l'escola de música en pugui fer ús, que es pugui tocar en concerts...», afirma el solsoní.

La comissió vol acabar la primera fase del projecte, que inclou la restauració de les manxes, dels secrets de dos teclats (orgue major i eco) i una part dels tubs de fusta durant el primer trimestre de l'any per poder plantejar-se el següent pas.