Després de mesos en una situació tranquila pel que fa a l'afectació de la covid-19 a la comarca, el Solsonès ha patit un important increment de positius que fan saltar les alarmes al Centre Sanitari del Solsonès. Segons el mateix centre hospitalari, en la darrera setmana i mitja s'han detectat 27 nous positius de covid-19 i durant els propers dies es duran a terme prop d'un cententar de testos PCR més, el que implica que aquesta xifra encara podria augmentar.

Durant la setmana passada es van registrat 10 nous casos positius concentrats a la zona de la Vall de Lord, on s'en van detactar 7, i Solsona, on en van ser 3. Durant aquesta setmana les xifres han cotinuat augmentant fins a arribar als 27 positius confirmats. Segons el Centre Sanitari del Solsonès es tracta de persones majoritàriament de perfil jove, alguns d'ells infants, que presenten símptomes lleus. Totes elles i els seus contactes estrets, una seixantena, es troben en règim d'aïllament domiciliari sota el seguiment del centre de salut comarcal.

El Centre Sanitari informa que durant la darrera setmana s'han realitzat 50 testos PCR a Solsona i n'hi ha més de 40 planificats a Sant LLorenç de Morunys. Fins a dia d'avui, l'ens de salut acumula un total de 1.044 PCR fets a la comarca.

Els responsables mèdics solsonins recorden la necessitat de mantenir les condicions que assegurin la màxima protecció per evitar contagis i prendre les mesures necessàries que permetin contenir nous rebrots.