L'institut Francesc Ribalta de Solsona i el Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès presentaven una sèrie de deficiències lleus en determinades zones de la seva estuctura que ja han estat resoltes. Així, l'institut Francesc Ribalta ha substituït la uralita d'una teulada d'un porxo exterior per planxa, a més d'obtenir una nova aula condicionada. D'altra banda, al Centre de Recursos Pedagògics també se li ha canviat la teulada, que també era d'uralita i a més les inclemències del temps li havien causat alguns desperfectes.

Segons explica el director de l'institut, Pep Porredon, des del centre estan molt satisfets de les actuacions fetes i del resultat de l'aula. «És una instal·lació annexa a l'edifici principal de l'institut i s'hi ha fet una teulada nova, s'hi ha posat calefacció, finestres, s'ha fet un tros més de paret i s'ha pujat més l'alçada de la classe. Abans era un taller i ara podem dir que és una classe», afirma Porredon.

El centre utilitza aquesta aula per als alumnes que cursen el Programa de Formació Inicial (PFI) de jardineria, un curs dirigit a aquelles persones que encara no tenen la secundària i que es volen dedicar a un ofici en concret. Aquest és un pas previ a cursar un grau mitjà.

Pel que fa al Centre de Recursos Pedagògics del Solsonès, la coberta que tenia era de plaques de fibrociment (uralita) i amb les inclemències del temps últimament s'ha donat el cas que algunes s'havien desclavat i quedava la cambra de la coberta al descobert, motiu pel qual ara s'ha substituït.