Alternativa per Solsona-CUP (ApS-CUP) ha preparat i traslladat a la resta de regidors i regidores municipals una espècie de pla director per la desincentivació de l'ús del vehicle privat com a millora de la salut pública. Segons la formació, l'objectiu del Pla és el de fomentar un canvi de costums per reduir l'ús de vehicles particulars i augmentar l'activitat física i altres activitats saludables, per reduir també la contaminació atmosfèrica i acústica del trànsit i altres molèsties de la circulació de vehicles.

Fa uns mesos, ApS-CUP va organitzar una assemblea oberta per reflexionar sobre urbanisme, mobilitat i habitatge, des d'una perspectiva de gènere. En aquest sentit, la formació apunta que l'urbanisme feminista, com va explicar la Sílvia Pagès en aquesta assemblea, planteja la no neutralitat de l'espai públic, la seva socialització i la necessitat de posar a les persones en tota la seva diversitat (gènere, edat, origen, classe...) al centre de les decisions urbanístiques.

L'assemblea va servir per preparar el programa electoral del partit de cara a les passades eleccions municipals, però sobretot per seguir omplint de contingut un dels eixos que per ells ha d'inspirar la política municipal: l'urbanisme feminista.

Amb aquest aprenentatge i la feina de conciutadans generosos la formació ha presentat aquest programa a la resta de membres del consistori. El pla de la formació cupaire planteja 6 programes amb diversos projectes per portar-los a terme. Aquests programes contemplen una millora del conexement i de la informació a la població, una revisió exhaustiva de la normativa municipal, l'exclusió de zones al trànsit de vehicles, el foment del transport públic urbà, la millora de la viabilitat peatonal i l'urbanisme per a les persones.

La voluntat de la formació és posar a disposició de tota la ciutadania i de tots els representants municipals aquest Pla, com ja han fet, per tal d'estudiar-lo, discutir-lo, consensuar-lo i aprovar-lo en els propers temps.