Malgrat les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19, els infants solsonins podran veure els Reis Mags en un context diferent a la tradicional cavalcalda. Finalment, l'opció que Melcior, Gaspar i Baltasar han escollit per no deixar els infants solsonins sense cavalcada ha estat un espectacle musical a la Sala Polivalent amb un ampli ventall d'horaris al llarg de la tarda del 5 de gener. Durarà uns vint minuts i l'entrada serà gratuïta, però requereix la inscripció prèvia per a l'assignació de butaca i seguir les mesures de seguretat a través de la plataforma https://entrades.turismesolsones.com.

A més d'aquest esdeveniment, les regidories de Cultura i Educació de l'Ajuntament i la Comissió de Reis de Solsona han ideat tres propostes més amb formats completament nous pensats per a la mainada. Es tracta d'un tren de Nadal, un vídeo personalitzat de Ses Majestats per a totes les famílies que el demanin i una bústia màgica per dipositar la carta.

L'estrena d'un tren de Nadal

Una de les primeres activitats serà el tren de Nadal, els dissabtes 12 i 19 d'aquest mes. Les famílies pujaran a la plaça del Camp i tornaran al cap de prop de 30 minuts de recorregut per alguns dels punts més emblemàtics acompanyats d'un personatge que els amenitzarà la ruta. Funcionarà d'onze del matí a dos quarts de dues i de dos quarts de cinc a dos quarts de vuit amb reserva i compra de tiquet anticipada.

Vídeo personalitzat dels Reis Mags

Pel que fa als Reis Mags, aquest any, inspirats per la productora local Vilà Produccions, ofereixen la possibilitat d'enviar vídeos personalitzats a tothom qui ho demani. Ja han fet alguna prova des de la seva haima en un indret remot de l'Orient i l'han fet arribar a Solsona. Qui hi estigui interessat pot sol·licitar aquest missatge especificant el nom de l'infant (o no tan infant) i la seva edat per correu electrònic a reismagsasolsona@gmail.com abans del dia 18.

Bústia Màgica durant nou dies

A mesura que s'apropi la nit de Reis, a partir del dia 22 i fins al 3 de gener, excepte els festius, s'instal·larà la Bústia Màgica on dipositar la carta, amb sorpresa inclosa, al vestíbul de l'ajuntament. Hi serà les tardes de cinc a vuit, excepte els dies 24 i 31, que hi serà de cinc a set i el dia 3 de gener, d'onze a una del matí. El dia 2 de gener també hi serà matí i tarda. L'entrada s'organitzarà per nuclis familiars. El consistori demana a tothom que respecti la durada de l'activitat per evitar aglomeracions i esperes innecessàries a l'exterior i facilitar que totes les famílies que ho desitgin puguin gaudir-ne.