El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ultima el projecte per a la millora de la carretera d'accés a l'estació d'esquí de Port del Comte, per un valor d'1,5 milions d'euros. Aquesta actuació es realitzarà en el marc de la política de suport a les estacions d'esquí i de muntanya del Govern. Territori i Sostenibilitat està ultimant la redacció del projecte i l'aprovarà aquest mes, amb l'objectiu de tramitar la licitació de les obres corresponents a continuació.

El projecte de millora impulsat consistirà en la millora del ferm, la suavització de revolts, l'adequació dels elements de drenatge, així com de la senyalització, de les barreres de seguretat i de les proteccions per despreniments i allaus.

L'obra permetrà millorar les condicions de comoditat i seguretat en la conducció, tant de les persones residents com de les usuàries de l'estació d'esquí, de manera que contribuirà a donar suport a les comunicacions i la dinamització a la comarca.

La via d'accés al Port del Comte discorre des de l'LV-4241 a la zona del Coll de Jou fins a la urbanització i l'estació d'esquí. Aquest vial també constitueix un accés a les poblacions de Sant Llorenç de Morunys, Guixers i la Coma i la Pedra.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va exposar als alcaldes de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Riu, Guixers, Jordi Selga, i l'alcalde de la Coma i la Pedra i president delegat del Consell Comarcal del Solsonès, Ramon Costa, el projecte que suposarà una millora per la Vall de Lord.

Costa va explicar a Regió7 que les obres a aquest accés era un tema que els tres ajuntaments de la vall reclamaven a la Generalitat des de fa uns anys. «És un tram on hi havia hagut diverses esllavissades i que en algunes zones ens donava problemes».

A més, el batlle va celebrar que finalment aquest projecte tiri endavant perquè, a més de ser una millora per l'estació d'esquí i els habitants de la urbanització del Port del Comte, «si en un futur es tira endavant amb els Jocs Olímpics d'Hivern, és important que l'accés al Port del Comte estigui en bones condicions».