Amb el lema «8 de març. Ens sobren els motius», entitats i institucions del Solsonès han programat una sèrie de propostes culturals, lúdiques i divulgatives durant tot el mes per reivindicar els drets de les dones i tenir-los presents de forma permanent, més enllà d'una jornada commemorativa.

L'Associació de Dones del Solsonès ha organitzat una nova edició de la caminada «Ens movem per les dones», que enguany s'adapta a la nova normalitat amb una ruta senyalitzada que es podrà fer per lliure fins al 21 de març. És un recorregut de 14 quilòmetres des de la plaça del Camp fins a la font de Sant Ferran.

D'altra banda, Òmnium Cultural va celebrar ahir la conferència «Feminismes: pels drets de totes», a càrrec de l'activista pels drets humans Maria Dantas, i el 20 de març, la mateixa entitat, amb la col·laboració de la Biblioteca Carles Morató, proposa una tertúlia literària amb Jenn Díaz al voltant de dues de les seves obres, Mare i filla (2015) i Dona i poder. Com i per què feminitzar la política (2020). Serà a dos quarts de set al Teatre Comarcal de Solsona.

En l'àmbit cultural, l'últim dissabte del mes, la cantautora de les Garrigues Meritxell Gené presentarà el disc Sa tanca d'allà dins, un àlbum on musica alguns dels poemes inclosos en la seva obra poètica Després dels esbarzers. Serà al Teatre Comarcal a les set de la tarda en un concert gratuït en el qual es llegirà el manifest d'enguany.

A més d'aquestes, i altres iniciatives, el Grup de Gèneres del Casal Popular La Fura, entitat molt crítica amb les darreres declaracions del bisbe qualificant l'avortament de genocidi, ha organitzat avui una manifestació a 2/4 de 8 davant la font de Canaletes, que posteriorment es mobilitzarà fins a la plaça del Palau Episcopal.