01 de abril de 2021
01.04.2021
Regió7

Solsona repararà l'escullera del riu Negre afectada pel Glòria

Les obres provocaran un tall de trànsit al carrer dels Tints entre el 6 i el 22 d'abril, aproximadament

31.03.2021 | 23:55
Part del tram afectat de l'escullera del riu Negre

Les obres de reconstrucció d'una part de l'escullera del riu Negre de Solsona obliguen a tallar el trànsit al carrer dels Tints el dimarts 6 d'abril i, aproximadament, fins al dia 22. El tram afectat s'estén des de la cruïlla amb l'avinguda de la Verge de Montserrat, just rere l'oficina de Correus, fins al camí de la font del Corb. Els murs d'escullera que es reparen són a tocar del pont de Solsona popularment conegut com de Cal Boté.

Els veïns que més utilitzen aquesta drecera, residents del camí de la font del Corb, de la urbanització de la Cabana d'en Geli i del carrer de les Vinyes, hauran de desviar-se pel carrer de la Bòfia o pel camí de la Creu Blanca mentre durin les obres.

Aquest dilluns, tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i dels Serveis Tècnics municipals van fer una visita prèvia a l'inici dels treballs, que assumeix aquesta empresa pública de la Generalitat de Catalunya.

L'escullera del riu Negre va quedar malmesa pels efectes del temporal Gloria, que va afectar bona part de Catalunya el gener de l'any passat. L'actuació consistirà a refer els murs a banda i banda per estabilitzar l'escullera i protegir la llera del riu, condicionar-hi una base de pedra a dins i, pel que fa a la calçada, formigonar la part superior per evitar la filtració d'aigua.

L'ACA calcula executar aquesta obra en un termini de 12 dies hàbils, que equivalen a dues setmanes i mitja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook