La Diputació de Lleida inverteix prop de 4,5 milions d’euros anuals al Solsonès a través dels diferents plans econòmics que beneficien tots els municipis, el Consell Comarcal, entitats socioculturals, la promoció d’esdeveniments firals i infraestructures pròpies, com és la remodelació d’un tram de la carretera LV-4241, de Solsona a Coll de Jou, que ahir va ser visitada per una delegació encapçalada del president de la Diputació, Joan Talarn.

Talarn va detallar que, dels 4,5 milions a l’any que la Diputació inverteix a la comarca del Solsonès, 2,9 van destinats directament als ajuntaments en plans que van des d’ajudar a sufragar manteniments i inversions en instal·lacions de salut i equipaments municipals a la prevenció d’incendis, passant per manteniments de camins, accions culturals, llars d’infants i viabilitat hivernal. Altres més de 500.000 euros es gestionen a través del Consell Comarcal per a menjadors escolars, teleassistència i els serveis d’atenció tècnica als ajuntaments.

Igualment, la Diputació dona suport, amb més de 140.000 euros, a la Fira de Sant Isidre, la Fira del Trumfo i la Tòfona, la Fira del Bolet, la Fira del Tió i la Bio-Fira de Solsona. Dels altres més de 260.000 euros en són beneficiàries fins a 24 entitats socioculturals de la comarca, així com el conveni amb el Bisbat per ajudar amb 90.000 euros a la restauració de l’orgue de la catedral. La resta són inversions en infraestructures pròpies de la Diputació de Lleida.