Riner instal·la dues torres de telecomunicacions per millorar la recepció d’internet de banda ampla

Les noves estacions base milloraran la cobertura a les llars i als establiments de turisme rural de la zona

Una de les noves torres de telecomunicacions, al terme de Riner

Una de les noves torres de telecomunicacions, al terme de Riner / Ajuntament de Riner

Redacció

L’Ajuntament de Riner ha instal·lat dues noves torres de telecomunicacions, que milloraran la recepció d’Internet de banda ampla de diversos nuclis i masies del municipi. En concret, la Torre de Santdiumenge donarà servei al nucli de Su, a l’Avellanosa, a la residència infantil La Carral i a altres cases de la zona, mentre que la Torre de Viladecans facilitarà la cobertura a diverses masies de l’àrea del Castell de Riner

El projecte de millora de la connectivitat respon a la necessitat d’ampliar la connexió a internet de banda ampla a les llars i establiments turístics situats dins d’aquestes àrees, molts dels quals disposaven anteriorment d’una cobertura reduïda, o directament no en tenien. Amb els nous equipaments les zones esmentades gaudiran d’una velocitat de navegació mínima de 50 Mbps (megabits per segon). L’execució del projecte, que ha estat dirigida per l’enginyer Raimon Guitart, ha tingut un cost de 96.000 euros.

Les dues torres de telecomunicacions tenen una altura de 21 i 18 metres, respectivament, i es comuniquen mitjançant enllaços per radiofreqüència amb origen a un punt d’accés connectat a la xarxa de fibra òptica existent a Solsona. Una característica singular d’aquestes instal·lacions és que estan autoalimentades per energia fotovoltaica.

Aquesta actuació constitueix la segona fase d’un projecte més ampli de millora de les infraestructures de connectivitat digital per ampliar la xarxa de comunicacions de banda ampla ja iniciada l’any 2020. Mitjançant la instal·lació de repetidors d’Internet, la primera fase va permetre dotar de cobertura d’Internet d’alta velocitat de 50 Mbps entorn dels nuclis de Freixinet, Santa Susanna i el santuari del Miracle

L’Ajuntament de Riner considera que aquestes actuacions són necessàries per afavorir la dinamització territorial, ja que milloren la connectivitat digital dels veïns i són fonamentals per als establiments de turisme rural.