L’oficina de denúncies dels Mossos a la Vall de Lord redueix el temps d’atenció

El servei passa d’obrir de forma diària a un cop per setmana davant la poca demanda de consultes

L'oficina d'atenció dels Mossos de la Vall de Lord està situada a l'Ajuntament de Sant Llorenç

L'oficina d'atenció dels Mossos de la Vall de Lord està situada a l'Ajuntament de Sant Llorenç / AJ. SANT LLORENÇ DE MORUNYS

Laura Serrat

Laura Serrat

El temps d'atenció que s'ofereix a l'oficina de denúncies dels Mossos d'Esquadra a la Vall de Lord es reduirà davant la falta de demanda. Es tracta d'un servei que es va posar en marxa fa un any per aproximar el cos dels Mossos a les poblacions de Sant Llorenç de Morunys, Guixers i la Coma i la Pedra, amb una atenció diària els dies laborables. Les poques consultes que s'han registrat en el darrer any, però, han obligat a redimensionar el servei, que passarà a obrir un cop per setmana.

El sotscap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Solsona explica que el servei es va crear l'estiu passat amb l'objectiu de donar resposta a la demanda dels municipis de la Vall de Lord de disposar d'una oficina d'atenció ciutadana de proximitat per tal d'evitar els desplaçaments fins a Solsona. D'aquesta forma, es va obrir una oficina, ubicada a l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, per tal que els ciutadans poguessin fer tràmits administratius, consultes i posar denúncies que no requereixin la presència d'un advocat, ja que aquestes s'han de fer igualment a Solsona.

En un primer moment, l'oficina oferia una atenció diària els dies laborables, però, de seguida es va constatar que la demanda era inferior a l'esperada, de forma que es va decidir reduir l'horari a tres dies d'obertura setmanals. Després d'un any de prova pilot, el sotscap afirma que, finalment, s'ha comprovat que el nivell de consultes es pot absorbir amb un sol dia d'atenció a la setmana, de forma que a partir d'ara l'oficina obrirà tots els dimecres laborables en la franja horària de 2/4 de 10 del matí a 2/4 d'1 del migdia.

Els alcaldes reclamen una patrulla fixa a la zona

Els alcaldes de la zona mostren comprensió envers la mesura davant la poca demanda. No obstant això, reivindiquen la necessitat de disposar d'una patrulla de Mossos fixa a la Vall de Lord. L'alcalde de la Coma i la Pedra, Gerard Bajona, exposa que "existeix el perill que es produeixi una incidència urgent i que els Mossos no puguin arribar a temps perquè s'han de desplaçar des de Solsona". En la mateixa línia s'expressa l'alcalde de Sant Llorenç de Morunys, Francesc Riu, que remarca que durant els mesos d'estiu "la patrulla seria més necessària que mai, tenint en compte que s'incrementen els actes incívics, com ara els botellots".

Davant de la petició dels alcaldes, el sotscap de la comissaria de Solsona apunta que en cada torn de treball procuren que una patrulla cobreixi els municipis de la Vall de Lord, així com el terme d'Odèn. El sotscap posa de manifest que el Solsonès presenta una extensió considerable que sovint dificulta arribar a cobrir diferents punts de forma simultània. Tot i això, assegura que, "en funció dels recursos i les possibilitats de què disposem, intentem donar cobertura a tota la zona nord de la comarca".