Solsona reformarà els vestidors de les piscines municipals

El consistori obrirà una licitació pública per trobar una empresa que executi les obres per 170.314 euros

Actuals vestidors de les piscines municipals. | AJUNTAMENT DE SOLSONA

Actuals vestidors de les piscines municipals. | AJUNTAMENT DE SOLSONA / xavi moraleda. solsona

Xavi Moraleda

L’Ajuntament de Solsona ja ha aprovat el projecte de reforma dels vestidors i lavabos públics de les piscines municipals per l’estiu que ve i ha anunciat que, obrirà una licitació pública per trobar una empresa que s’encarregui del projecte. Tal com assegura el consistori, aquests equipaments mostren signes de degradació causats per l’ús i el pas del temps, tot i les darreres obres de millora que es van fer l’any 2018. El pressupost que s’ha estipulat per complir amb aquesta acció és de 170.314 euros.

El projecte ha estat redactat per l’arquitecta solsonina, Anna Grau, i estipula que s’ampliarà l’espai dels vestidors, incrementaran el nombre de dutxes i lavabos i renovaran la instal·lació elèctrica i els desaigües.

Segons el regidor d’Esports, Joan Parcerisa, aquesta intervenció la tenien «pendent de fa molts anys», perquè tot i que al llarg del temps s’hi han fet petites reformes, destaca que els equipaments «són vells i necessiten una reforma integral», sumant-li el fet que es troben en un pis soterrani, en què «la ventilació no és la millor». D’aquesta manera, es podran «dignificar els vestidors de les piscines que, a més, també satisfaran les necessitats del camp de futbol municipal els dies que hi hagi partits simultanis», ja que, a vegades, «les seves instal·lacions resulten insuficients».

El pla d’obres que ha estat aprovat també inclou l’adequació d’una sala annexa al pavelló vell que resultarà a partir de fusionar dues sales contigües als vestidors. D’aquesta manera, obtindran un espai polivalent de prop de 40 metres quadrats que, segons Parcerisa, podrà ser utilitzat per «fer estiraments, escalfaments o recuperació, sense que calgui ocupar les pistes”. Una mesura impulsada per la petició d’algunes entitats que fan un ús recurrent d’aquestes instal·lacions.

L’Ajuntament ha comunicat que mantindrà l’oferta pública fins poc abans de Nadal. D’aquesta manera, cap a principis de l’any que ve ja es podrà adjudicar el projecte a l’empresa corresponent, per tal que les obres es puguin començar a executar no més tard que la primavera.