La Fira del Tió de Solsona inclourà un joc participatiu

Els visitants podran disputar fins a vuit proves pel nucli antic per tal d’aconseguir un premi

La Fira del Tió de Solsona de l’any passat | AJUNTAMENT DE SOLSONA

La Fira del Tió de Solsona de l’any passat | AJUNTAMENT DE SOLSONA / xavi moraleda. solsona

Xavi Moraleda

L’Ajuntament de Solsona anuncia que el pròxim dia 9 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima, celebrarà la novena edició de la Fira del Tió i transformarà la ciutat «en un escenari nadalenc». La jornada tindrà vint estands d’artesania i d’exposició de tions com a reclams principals, encara que els assistents també podran gaudir d’activitats paral·leles per al públic familiar.

La novetat d’aquest any és el joc participatiu Gira la Fira del Tió, que consistirà a fer una sèrie de proves pels carrers i places de la ciutat i reptarà infants i adults a resoldre enigmes per tal d’aconseguir un premi. Tal com descriu l’Ajuntament, aquesta activitat es podrà fer de dos quarts d’onze del matí fins a les sis de la tarda. Tots els participants que s’apropin al tió gegant que estarà instal·lat a la plaça de la Catedral rebran una cartilla amb vuit proves per resoldre a diversos racons del nucli antic. Com explica la tècnica municipal de Turisme, Trini Plà, amb aquest joc volen «que el públic volti també per fora del principal eix del recinte, es passegi per tots els espais amb encant i descobreixi el comerç local». Tots els qui assoleixin les proves podran validar les seves cartilles al punt de sortida i rebre el seu obsequi.

Aquesta iniciativa se sumarà a La Marató de TV3, com també la resta d’activitats de la jornada, com el concurs de buscar tions en aparadors, els jocs gegants i el muntatge d’un puzle solidari. A més, la fira comptarà amb actuacions musicals i presentacions. El dia abans de la fira, però, tindrà lloc el segon TióFest, l’espai gastrocultural del Gremi d’Hostaleria del Solsonès amb música en directe.

Un dels punts centrals de la jornada es trobarà als claustres de la catedral, on s’hi podrà trobar l’exposició de tions foradats, els reals «protagonistes del certamen i actors principals del Nadal», com esmenta el consistori.

Com ja s’havia fet altres anys, tots els solsonins que vulguin poden cedir troncs per ser mostrats en l’exhibició durant tota la jornada.

La novena edició la Fira del Tió, organitzada pel Consell Comarcal del Solsonès, comptarà amb una quantitat similar d’estands que l’any passat.

En total, en disposarà de vint, setze dels quals seran d’artesans del Solsonès associats a La Menestrala, quatre seran de gent de fora de la comarca, i també acollirà vuit entitats.