Navès celebrarà la Fira de Santa Llúcia apostant per l’artesania i la cultura

Durant tres dies hi haurà exposicions i espectacles per a tots públics i les paredes es munten diumenge

La fira de Navès en una imatge de l'any passat

La fira de Navès en una imatge de l'any passat / Arxiu particular

Xavi Moraleda

Navès celebrarà els dies vinents 8, 9 i 10 la Fira de Santa Llúcia, una de les més antigues de tot Catalunya. Durant les tres jornades prendran importància l’artesania local del Solsonès, la venda de productes nadalencs i propostes culturals per a tots els públics.

La fira s’iniciarà divendres a les 9 del vespre amb l’espectable ‘impro show’ i una part del preu de les entrades serà destinada a la Marató de TV3.

Les propostes culturals també reganaran durant el dissabte, ja que a la tarda es farà un espectacle d’animació infantil i per a públic familiar anomenat com ‘la festa Xaxipiruli’, a càrrec de La Sal dels Mars. Al vespre es farà la Gala de Nadal en mans de l’escola de dansa de Solsona i Jove Ballet Solsoní.

El diumenge serà l’última jornada de fira i comptarà amb expositors de productes artesans d’arreu del Solsonès, com també tota mena d’objectes nadalencs. A més, es faran demostracions de com es fan aquests treballs artesanals.

Al llarg del dia 10, també es faran exposicions sobre la primera comunió en el segle XX, de puzzles per Àngel Carcellé, de còmics de col·lecció en mans de Jordi Ramellat i de diversos treballs manuals.

La missa de veneració a la relíquia i cant dels Goigs de Santa Llúcia es farà a les 11 del matí a la capella que du el mateix nom i estarà seguida del catorzè taller de dibuix infantil.