S’inicien les obres per portar la fibra a Navès i Clariana

El desplegament farà arribar aquests recursos a masies disseminades

Obres d’instal·lació de fibra òptica | CONSELL COMARCAL SOLSONÈS

Obres d’instal·lació de fibra òptica | CONSELL COMARCAL SOLSONÈS / xavi moraleda. SOLSONÈS

Xavi Moraleda

El Consell Comarcal del Solsonès ha anunciat que ja s’han començat a desplegar les obres que possibilitaran que els municipis de Navès i Clariana de Cardener disposin de fibra òptica i servei d’internet d’alta velocitat. La instal·lació suposarà un «impuls de la transformació digital a les zones rurals, reduint la desigualtat en l’accés a internet i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)», segons ha apuntat el consell.

Aquesta acció neix del fet que determinats municipis i zones del Solsonès encara no compten amb fibra òptica i altres tecnologies de banda ampla. Una de les línies per què s’ha apostat en el projecte és la supervisió i suport del desplegament del ‘Programa Único’ de banda ampla, el qual és finançat pels fons europeus Next Generation, amb la intenció de «fer desaparèixer la bretxa digital entre les zones rurals i urbanes».

Navès i Clariana de Cardener seran els primers municipis que es beneficiaran del projecte. Aquestes actuacions crearan les infraestructures a través de les quals s’instal·larà la fibra òptica que donarà servei fiable d’internet d’alta velocitat. Gran part d’aquests desplegaments se centraran a fer arribar aquests recursos tecnològics a les masies disseminades que formen la comarca.

El departament de Telecomunicacions del Consell Comarcal ha afirmat que oferirà suport als veïns que estiguin interessats a ser beneficiaris d’aquest servei, tenint en compte cada situació particular i zona on visquin.