El Zoo del Pirineu retorna 228 animals a la natura dels 372 que va acollir el 2023

Actualment el refugi del Solsonès té cura de 162 animals de 59 espècies diferents

Exhibició de vol del duc Máxima

Exhibició de vol del duc Máxima / Zoo del Pirineu

ACN

El refugi d'animals salvatges Zoo del Pirineu -ubicat a Odèn (Solsonès)- va acollir el 2023 un total de 372 animals, dels quals n'ha retornat 228 a la natura. Segons expliquen a través d'un comunicat, una part d'aquests animals s'hauran de quedar a les instal·lacions del refugi durant uns quants mesos més fins que es recuperin del tot. Només els animals amb lesions permanents es quedaran a viure al refugi de forma permanent. Actualment el Zoo té cura de 162 animals de 59 espècies pròpies de la Península Ibèrica com ara guineus, ducs o corbs, que no poden tornar a la naturalesa.

Una de les veterinàries del Zoo del Pirineu, Laia Sanchez, explica que alguns animals arriben massa tard a les seves instal·lacions per poder sobreviure o per poder tornar-los a la natura. A més, també lamenta que algunes cries, que han estat salvades per particulars, arriben molt manses al refugi perquè han passat molt temps a casa del particular i això "fa molt difícil el retorn a un hàbitat salvatge". "Altres animals, a causa de la manca d'una alimentació correcta abans d'arribar al refugi, mostren deformacions permanents que n'impedeixen la reintroducció a la vida silvestre", conclou.

El Zoo del Pirineu és un refugi obert al públic, ja que una de les tasques més importants que duen a terme és l'educació ambiental. Els responsables de l'equipament creuen que si els visitants coneixen els animals del país i la seva lluita per sobreviure "desperta l'interès per la protecció de la natura".

La Fundació Zoo del Pirineu és una ONG privada situada a prop de les pistes d'esquí del Port del Comte, que es finança amb les entrades dels visitants del refugi, les donacions i les quotes de socis i els padrins dels animals.