Els solsonins majors de 65 anys amb contracte de lloguer podran rebre ajuts de fins a 600 euros

La convocatòria per demanar les subvencions pel lloguer de menors de 35 anys s'obrirà el pròxim 11 de març

Cal demanar hora a l'OAC per ser atès per les tècniques municipals d'Habitatge

Cal demanar hora a l'OAC per ser atès per les tècniques municipals d'Habitatge / Ajuntament de Solsona

Redacció

L'Ajuntament de Solsona ha obert avui el període per sol·licitar les subvencions destinades a persones grans i que tenen la finalitat de reduir els costos dels seus contractes de lloguer. Els ajuts estan disponibles pels majors de 65 anys en data de la publicació de la resolució, el 26 de febrer, i que resideixen a la ciutat o a la comarca del Solsonès. Durant els darrers anys s'han tramitat entre 30 i 40 sol·licituds en cada convocatòria dels ajuts, com ha assegurat el consistori.

Els titulars d'un contracte de lloguer d'un immoble, per tant, podran optar a obtenir un import de fins a 600 euros, el llindar màxim que està establert per a la demarcació de Lleida. A més, com ha alertat l'Ajuntament, els ajuts tan sols s'atorgaran a aquelles persones grans que la seva unitat de convivència no sobrepassi els 24.301,58 euros anuals, una xifra que és 3,05 vegades l'indicador de renda de suficiència de l'any 2022.

Aquestes subvencions es convoquen anualment per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i per accedir-hi cal que els interessats tramitin la seva sol·licitud presencialment a la a l'Oficina d'Habitatge de l'Ajuntament de Solsona o bé de forma telemàtica, fins al pròxim dia 27 de març a les tres de la tarda.

Ajuts pel lloguer de menors de 35 anys

Segons ha assenyalat el consistori, a l'hora d'atorgar els ajuts se seguirà el mateix procediment que quan es van donar les subvencions al lloguer per als joves de 35 anys o menys. Tot i això, la convocatòria per aquests altres ajuts s'obrirà el pròxim 11 de març i fins al 12 d'abril.