Infants de Solsona surten al carrer defensant lemes feministes treballats a classe

La concentració ha estat organitzada pel grup de treball Coeducació del Solsonès i s'ha fet la lectura d'un manifest reivindicatiu

Concentració d’infants de centres escolars de la comarca a la plaça del Camp de Solsona

Concentració d’infants de centres escolars de la comarca a la plaça del Camp de Solsona / Cedida

Xavi Moraleda

Infants de diverses escoles de la comarca s'han reunit a la plaça del Camp de Solsona aquest matí per reivindicar el paper de la dona a la societat amb motiu del 8-M. Molts d’ells portaven pancartes amb lemes feministes i pòsters que aportaven informació dones referents de diferents àmbits. Aquest material ha estat treballat prèviament en els seus respectius centres educatius. Durant l'acte també s'ha fet la lectura d’un manifest que ha estat creat pels mateixos alumnes i professors de les escoles.

La concentració ha estat impulsada pel grup de treball de Coeducació del Solsonès per posar en valor «la lluita constant pel feminisme». L'entitat també va impulsar la creació d'una petita exposició que s'ha fet a la sala polivalent sota el nom de 'Les dones hi som - i sempre hi hem estat'. Aquesta exhibició recull varis pòsters fets per alumnes solsonins i que mostren les seves dones referents.