Alerta estafa: mai tornis la trucada a aquests números de telèfon

Avui en dia es reben moltes trucades de números desconeguts, la gran majoria d'elles són SPAM, però n'hi ha d'altres que resulten més perilloses

No tornis les trucades a aquests números

No tornis les trucades a aquests números / Redacció

Redacció

Desgraciadament, les estafes han evolucionat al mateix temps que la tecnologia, utilitzant la digitalització d'aquesta. Avui en dia, es reben moltes trucades de números desconeguts, la gran majoria d'elles són SPAM, però n'hi ha d'altres que resulten més perilloses.

Habitualment, moltes persones tornen la trucada si troben una trucada perduda al seu dispositiu. De totes maneres, hi ha números de telèfon als quals tornar-los la trucada podria suposar l'inici d'una estada. Aquest mètode resulta molt senzill per als estafadors.

El primer que han de fer és trucar al teu número de i penjar ràpidament després de pocs tons. D'aquesta forma, la víctima observa la pèrdua i torna la trucada. Malgrat que això és una trampa, ja que els telèfons des dels quals truquen es troben fora del país i incorporen una tarifa extra.

Els ciberdelinqüents reben un percentatge extra d'aquesta trucada, que se li cobra a la víctima i inclús, aquests diners augmenten si la víctima es manté més al telèfon. La Guàrdia Civil ha volgut advertir sobre aquesta estafa a les xarxes socials, alertant sobre els prefixos més cars: 355 (Albània), 225 (Costa de Marfil), 233 (Ghana) i 234 (Nigèria).