ChatGPT als tribunals: 'The New York Times' denúncia el sistema per violació de drets d'autor

Microsoft i OpenAI hauran de passar comptes davant el mitjà de comunicació per utilitzar els seus articles sense previ consentiment

La intel·ligència artificial en el punt de mira de la UE

ChatGPT denunciat per 'The New York Times'

ChatGPT denunciat per 'The New York Times' / Arxiu

Des de l'aparició de ChatGPT, entre altres, s'està analitzant contínuament la intel·ligència artificial i els seus perjudicis per a l'ésser humà. La creació de textos coherents, documentats i lògics està fent que, joves i no tan joves, utilitzin aquest mitjà per no realitzar un esforç mental, aconseguint una pèrdua considerable de memòria del cervell, entre altres. El passat mes de desembre, el diari 'The New York Times' va denunciar a OpenAI i Microsoft per robar textos del seu mitjà.

Els drets d'autor són molt importants i ChatGPT no els respecta, ja que ha començat a fer servir textos i articles del mitjà internacional, sense previ consentiment. Ni periodistes ni diari han rebut cap sol·licitud per poder utilitzar els seus articles. Aquest fet es considera violació de drets d'autor i 'The New York Times' durà als tribunals a les dues empreses tecnològiques.

Segons el mitjà de comunicació, aquesta còpia il·legal i ús de textos sense previ consentiment pot arribar a fer que, Microsoft i OpenAI hagin de pagar milers de dòlars al diari, per danys legals i reals.

Per a què s'han fet servir els articles robats?

Microsoft i OpenAI haurien fet servir els textos periodístics del mitjà internacional per fer proves d'intel·ligència artificial a ChatGPT i a altres sistemes com Copilot. Tots els sistemes d'intel·ligència artificial necessiten molt de contingut i proves constants per assegurar-se que el seu rendiment i objectius es compleixin. 

ChatGPT ha estat configurat per crear textos segons el que l'usuari requereixi. Només has de posar què necessites i l'aplicatiu et donarà la resposta. El més sorprenent és que és coherent i té una alta veracitat informativa de contingut. Per tal d'aconseguir aquest sistema tan complet, s'ha hagut de buscar i introduir una multitud de contingut a la IA. Aquest contingut pot ser escrit o audiovisual.

The New York Times

The New York Times / The New York Times

D'on extreuen el contingut de ChatGPT

L'aplicatiu obté el contingut d'Internet i totes les seves fonts. Tot i això, i pel que estem observant, aquest contingut se sostreu de manera il·legal, sense respectar els drets d'autor. Això està produint una lluita entre la intel·ligència artificial, la legalitat i els mitjans de comunicació, entre altres. 

'The New York Times' ha optat per lluitar contra una il·legalitat i defensar els seus drets com a mitjà periodístic. Altres autors, escriptors i artistes gràfics han fet el mateix. Així doncs, ara esperem a veure la resposta dels tribunals davant aquest ús il·legal de contingut. La lluita contra la IA ha començat i la Unió Europea ja ha començat a impulsar la regulació d'aquesta.