La planta que has de posar al costat de la dutxa per evitar que es produeixi humitat

Es tracta d'una planta d’interior que pots trobar fàcilment

Quan apareix la floridura en una habitació de casa és difícil fer-la marxar. Estem davant d'un fong, concretament un microorganisme, que té més de 100.000 espècies diferents. I segons sigui una o altra, se'ns estendrà per casa en diferents formes i colors, com el vermell, el negre, el blau, el verd i el gris. El que tenen en comú totes és el motiu que les causa: l’habitació no està ben ventilada i hi tenim greus problemes de ventilació i aïllament que generen humitat.

Per evitar que la floridura es converteixi en un greu problema a la llar i, sobretot, per a la salut, et proposem tres plantes que pots tenir a casa teva i que t’ajudaran a limitar els danys.

S'ha demostrat que la floridura pot causar greus problemes de salut com asma, al·lèrgies, irritació, inflamació, erupcions i problemes respiratoris. Per posar remei a aquest problema, cal col·locar aquestes plantes repartides per tota la casa, fins i tot al lavabo, fet que permetrà captar la humitat i reduir la floridura a les parets.

Les tres plantes ideals contra la humitat

  • Asparagus o espàrrecs: perfectes quan es col·loquen al lavabo. Aquesta és una planta perenne, té una forma molt estranya, és suau i molt espessa. Es desenvolupa molt bé entre 25° i 27°, i uns quants graus menys podrien matar-la. Li agrada la llum filtrada i no directa, potser la podeu col·locar darrere d’una finestra.
  • Begònia: molt acolorida i viva. També en aquest cas tenim una planta perenne, perfecta a totes les estances de la casa, però cal anar amb compte de no deixar-la exposada al fred ni a les gelades. Li agraden les temperatures més o menys constants i odia l'aire fred. Pots col·locar-la en qualsevol lloc, fins i tot a la cuina.
  • Aspidistra: és una planta que t’ajudarà a absorbir tota la humitat de casa teva, sobreviu fins i tot quan el seu amo se n'oblida, així que, si no tens gaire temps per ocupar-te de les plantes, és una tria perfecta per a tu. Li encanta la humitat i la llum reflectida.

Les espores de la floridura inhalades o ingerides produeixen efectes nocius sobre la salut de les persones, sobretot de les més vulnerables: nadons i avis, persones amb asma i al·lèrgies, persones amb càncer que estan rebent un tractament de quimioteràpia, que han rebut un trasplantament d’òrgan i, en definitiva, totes aquelles que per la raó que sigui tenen el sistema immunològic debilitat.

Efectes produïts per l’exposició a la floridura:

  • Fatiga crònica, febre o mal de cap
  • Ulls irritats
  • Mucoses de boca, nas i coll irritats
  • Esternuts i tos crònica
  • Erupcions cutànies

En casos greus d’exposició o casos exacerbats per reacció al·lèrgica, els símptomes poden ser extrems incloent-hi nàusees, vòmits i sagnat a pulmons i nas.