Arribats a l'estiu, canviem la rutina que solem portar durant el curs- Però això no ha de suposar (o almenys no hauria) de deixar-nos anar i caure en els mals hàbits alimentaris. Hem de cuidar-nos tot l'any i per això és important seguir sempre una dieta amb responsabilitat. Tenir la idea d'aprimar-nos és una bona decisió si serveix com a excusa per començar a menjar millor. I, en aquest sentit, avui et llistem vuit aliments que has de treure de la teva dieta per millorar en salut i tres que has d'introduir-hi si encara no ho has fet ja que et poden ajudar a perdre els quilos de més que ens fan nosa. Recorda que també és important que comencis a fer exercici, a poc a poc, però de forma constant. I que que els cossos són diversos i no hi han unes mides estàndar.

Sucre

És l'enemic públic número 1 dels nutricionistes. Consumim molt sucre al llarg del dia i és present en gairebé tots els aliments que mengem. I, a més, per si no fos poc, encara endosem dues cullerades al cafè o una a les maduixes de les postres. No es tracta que hagis de beure't el cafè amarg, sinó de canviar el sucre per espècies que et poden ajudar a endolcir-lo i que no engreixen.

Els sucs

Els nutricionistes recomanen el consum de sucs als qui volen guanyar pes. I aquest no és el teu cas si estàs llegint aquesta llista. Els experts asseguren que el cos no està preparat per processar tot el sucre que ingereixes, per exemple, si et prens un suc de dues taronges en només 10 segons.

Menjar ràpid

És l'"enemic públic número dos" per dir-ho així. Per aconseguir menjar de forma sana i saludable i per aprimar-te és important que deixis el menjar ràpid. Dedica-li temps a la cuina. No valen les excuses. Si no tens temps, treu-lo d'altres activitats menys importants. Cuinar ha de ser prioritari a la teva vida. Si t'organitzes, pots cuinar un dia i gaudir tota la setmana.

Refrescos

Des que existeixen organitzacions que es dediquen a alertar-nos de la gran quantitat de sucre que consumim en el nostre dia a dia pràcticament sense adonar-nos, els principals assenyalats són en els refrescos. Per això, les marques han sabut reaccionar i avui en dia totes elles tenen gammes "zero" dels seus productes amb pràcticament el mateix sabor però sense sucre.

Alcohol

Una vegada acabat l'estiu és més fàcil dir adéu a l'alcohol. Però no només per aprimar. Oblidar-te dels graus del rom o la cervesa. A més, abandonar-lo és molt útil per al teu organisme.

Greixos saturats

Les salses amb excessius ingredients, la carn greixosa per al sopar... Si de debò vols aprimar-te i perdre pes has d'oblidar-te de consumir greixos saturats i, amb ells, tots els productes que t'ofereixen els supermercats i que pràcticament no has de cuinar com les pizzes o les hamburgueses ja fetes. Canvia aquests productes per alternatives més sanes i naturals. La teva salut t'ho agrairà.

Ultraprocessats

Són els nous enemics dels nutricionistes. Es tracta d'aliments que porten més de tres ingredients i que han estat elaborats de manera artificial. Els experts recomanen, en el seu lloc, substituir-los pel que ells diuen "real food", menjar de debò. Es tracta de tornar als orígens i de menjar el que realment ens dóna la naturalesa o el que produeix l'home però sempre de manera natural i sense additius.

Dolços

Substituir les postres i l'snack de mig matí per una peça de fruita t'ajudarà a parts iguals a millorar la teva salut i a perdre pes. Aquesta és, per tant, una de les decisions més encertades que podries prendre.

Però no tot és dolent, també et portem tres elements que has d'incorporar a la teva dieta:

Fruites i verdures

La fruita no és l'únic gran protagonista de la vida sana. Coneixes la regla del 80 / 20? Es tracta de la regla d'or dels nutricionistes i vol dir que si omples el 80 per cent del plat amb verd el teu menjar serà més sa i t'aprimaràs. Però no et preocupis: la verdura no té perquè ser avorrida.

Fruits secs

Segur que has escoltat centenars de vegades com de bons són els fruits secs per a la teva salut. T'aporten tota una sèrie de nutrients, són econòmics, no engreixen i, fins i tot, milloren la memòria. T'animem que els introdueixis en la teva dieta potser també com un prefecte snack de mig matí.

Llegums

Els llegums no només ens serveixen per a l'hivern. Recorda que amb els cigrons pots fer-te des d'una amanida fins a un hummus. Els nutricionistes recomanen que augmentis la dosi de llegums i que els mengis, almenys, una vegada a la setmana així que planifica't, busca receptes i menja llegums.