No deixeu un got d'aigua a la tauleta de nit perquè un desagradable visitant pot acudir al vostre llit

Un error que comet molta gent

Compte amb deixar un got d'aigua a la tauleta de nit, pots trobar-t'hi visitants

Compte amb deixar un got d'aigua a la tauleta de nit, pots trobar-t'hi visitants

M. R.

Cadascú de nosaltres té la seva pròpia rutina diària feta de petits gestos recurrents, que se succeeixen al llarg del temps i gairebé no canvien. Això inclou també la rutina nocturna que tots tenim, una mena de petits rituals que fem abans d'anar-nos-en a dormir, que poden anar des de la cura nocturna de la pell fins a raspallar-nos les dents i rentar-nos la cara. Molts tenim el costum de posar un got d'aigua a la tauleta de nit, però això, pot no ser una bona idea. De fet, segons alguns, podria provocar greus danys. Esbrinem ara per què.

L'hàbit, molt comú, de deixar un got d'aigua o una ampolla al costat de la tauleta de nit pot semblar una bona solució. De fet, és possible que tinguis set a la nit, de manera que tenir aigua a mà pot ser molt convenient, sobretot a l'estiu, tot i que, a l'hivern també pot ser necessària si ens entra tos, per exemple, i no volem anar fins a la cuina.

Tot i això, alguns estudis recents han demostrat que aquest hàbit pot no ser tan inofensiu com es pensa i, fins i tot, pot comportar alguns riscos per a la salut. En primer lloc, cal tenir en compte la qüestió de la higiene. Deixar un got ple d'aigua "destapat" a la lleixa de la tauleta de nit, podria atraure insectes nocturns com mosquits i mosques, entre altres, els quals, podrien posar-se al marge del got o, fins i tot, caure dins l'aigua. Per no parlar de la pols i la brutícia de l'aire, que podrien dipositar-se al got sense que te n'adonis. Et continua semblant bona idea deixar un got d'aigua a la tauleta de nit? Suposo que no. Però això no vol dir que no hi hagi solucions senzilles per tenir sempre aigua a mà durant la nit, sense haver de pensar en la pols, els insectes, els gèrmens i els bacteris.

Un hàbit millor que el clàssic got d'aigua podria ser tenir una cantimplora amb aigua fresca a la tauleta de nit. Però assegura't de rentar-la bé per evitar gèrmens i bacteris. Si no, també podeu posar una ampolla de mig litre a la tauleta de nit per tenir la quantitat adequada d'aigua. Assegureu-vos de canviar l'ampolla sovint, sobretot si és de plàstic, ja que si l'ampolla s'escalfa, l'aigua es pot contaminar amb algunes partícules perjudicials per a la salut. Per això és millor utilitzar ampolles de vidre, flascons de metall o gots de vidre, però tapats, potser amb un platet per evitar que entrin insectes, pols i altres. Beure durant la nit, però, pot no ser saludable, ja que, a causa de la set, et despertes i interrompis així el teu cicle de son. És millor beure molt durant el dia per estar ben hidratat quan te'n vagis a dormir. A més, beure a la nit també fa que t'aixequis i hagis d'anar al bany.

Una ampolla d'aigua de vidre a la tauleta de nit

Una ampolla d'aigua de vidre a la tauleta de nit / @ VECSTOCK

Com veieu, l'hàbit de tenir un got d'aigua a la tauleta de nit s'ha de considerar acuradament, tenint en compte la higiene i el material del recipient. No oblideu que beure prou durant el dia i després reduir una mica la ingesta d'aigua (o altres begudes) en les hores prèvies al son pot ser una alternativa saludable per garantir un son reparador sense interrupcions. Proveu de seguir aquests consells i veureu com la vostra salut i el descans milloren notablement.