El millor moment per purgar els radiadors i preparar la casa davant l'arribada del fred

Aquesta és la data exacta per deixar casa teva a punt per a l'encesa de la calefacció

El millor moment per purgar els radiadors

El millor moment per purgar els radiadors

A. Nego

S'han fet esperar, però les baixes temperatures sembla que han arribat ja per quedar-se. Després d'un començament del mes d'octubre una mica inusual, amb temperatures que van arribar a superar els 30° en alguns punts del nostre país, el fred ja és aquí.

Les baixes temperatures ens han obligat a rescatar els jerseis i els abrics de l'armari i, fins i tot, ja n'hi haurà alguns que estiguin pensant a encendre la calefacció. Però abans de fer-ho, cal posar en marxa els radiadors i comprovar que funcionin correctament.

Després de diversos mesos apagats, és molt probable que l'aire hagi penetrat als radiadors, cosa que fa necessària una purga. Per comprovar si cal fer-la, només cal encendre la calefacció. Si al cap de poc temps, se senten sorolls procedents dels conductes del radiador o si en tocar-lo tant als laterals com a la part superior, es noten parts fredes aquest radiador ha de ser purgat.

El més recomanable és que es realitzi els mesos previs a la posada en marxa de la calefacció, preferiblement aquest octubre o al començament de novembre.

La purga no estarà completada sense comprovar abans la pressió de l'aigua de la calefacció a la caldera. Si la tasca s'ha desenvolupat correctament, l'habitual és que hagi disminuït. El més bo és que se situï entre 1 i 1,5 bars.

Aquest procés no només millora el rendiment del sistema de calefacció sinó que, també contribueix a reduir considerablement el consum energètic i la factura del gas.