El Bàsquet Manresa, que demà a la tarda té un partit que podria ser crucial per a la permanència a la lliga Endesa, va donar d'alta anit l'escorta ucraïnès Otvertxenko en el lloc del capità Montañez. Va ser el mateix canvi de set dies enrere. En aquella ocasió, poques hores abans del desplaçament a la pista del CAI, el que va quedar fora de la llista dels dotze escollits era Ruslan Otvertxenko; el jugador de l'est, el qual ha perdut pes en l'equip amb l'arribada al Congost del jugador serbi Nemanja Jaramaz, ha estat molt pendent en els darrers dies del naixement del primer fill (Stefan), que finalment ha estat durant aquesta setmana.

Román Montañez, de baixa en el darrer mes per lesió, no va jugar cap minut a Saragossa. El que no s'ha reincorporat encara a la llista de convocats és l'ala Àlex Barrera, el qual es tracta de les molèsties al genoll. La resta de jugadors resta a disposició d'Ibon Navarro, si bé en els darrers dies Jaramaz ha tingut molèsties a l'esquena. El partit és important per a l'ICL i el tècnic ha agraït el suport rebut per part dels aficionats, com els que han emès un comunicat demanant l'escalf per a l'equip: "sembla fantàstic, és un detall que agraïm. En els dos últims partits al Nou Congost l'ambient ha estat molt bo, s'ha notat". I afegeix, quan se li pregunta si finalment ja s'ha recuperat la fortalesa que era el Congost, que "la valoració l'hem de fer quan s'hagi acabat la lliga; les notes, al final de temporada". En aquest cap de setmana hi ha un parell de partits que afecten a la cua, amb els perseguidors més propers de l'ICL Manresa, com són l'Obradoiro i el Movistar Estudiantes, que tenen 8 victòries per 10 del Manresa. Els de Santiago reben avui un Bilbao que es juga ser als play-off; per la seva banda, els col·legials visiten el Gran Canària, demà al migdia. És a dir que l'ICL començarà el partit al Congost contra el Sevilla sabent el que han fet els rivals directes. En aquest cas, Ibon Navarro diu amb rotunditat que "això ens afectarà zero, seria una falta de respecte al nostre propi treball durant tota la setmana que ens afectés. Passi el que passi hem de jugar igual com ho hem preparat. Tinc confiança en l'equip, en la seva resposta i crec que aprendrem la lliço de la pista del CAI, hem d'afrontar sempre els problemes junts i no pensar en les solucions per separat".

El Baloncesto Sevilla, que té 12 victòries, arriba virtualment salvat. Amb l'entrenador que va guanyar la lliga amb el TDK el 1998, Luis Casimiro, que no s'hi juga gaire, és una arma de doble tall sobretot si els manresans no surten amb la intensitat del dia del Tenerife. Hi ha també a les files andaluses Alfonso Sánchez i un Pierre Oriola que va encetar la trajectòria al Congost.