L'Ajuntament de Puigcerdà començarà aquesta pròxima setmana les obres d'un dels projectes més importants de l'actual mandat: la reordenació de l'edifici de l'antic hospital. El projecte, que de moment se centrarà en la reforma i actualització dels espais que ha d'ocupar l'Àrea Bàsica de Salut, té com a objectiu final deixar lloc a la pròxima creació al mateix edifici de la nova seu de la Policia Local, la qual ha de donar una nova dimensió a aquest servei de cara als veïns.

Les obres començaran amb la reforma de les antigues dependències del servei d'urgències, situades al costat esquerre de l'edifici. Amb la posada en marxa, ja fa més d'un any, del nou Hospital Comú de Cerdanya, al pla de Rigolisa, el servei d'urgències sanitàries ha quedat instal·lat al nou centre sanitari.

Des de llavors, els locals d'aquest servei a la plaça Santa Maria ja no s'utilitzen, i, per tant, ara podran redefinir-se amb noves consultes, segons ha explicat l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira. Així, el projecte s'iniciarà amb la instal·lació de l'Àrea Bàsica de Salut a les antigues sales d'urgència. Això permetrà la creació de tres noves consultes, una de les quals per a l'atenció en odontologia, segons ha explicat el mateix alcalde.

Aquesta actuació, que inclourà una aportació econòmica de l'Ajuntament, té un termini d'execució previst d'un mes i mig, de manera que podrà estar enllestit el mes de maig.