La Generalitat executarà els pròxims mesos un projecte per tal que els heliports del Pirineu siguin utilitzables també de nit a fi i efecte que es pugui garantir la connexió ràpida de les valls amb els grans centres hospitalaris del país en cas d'emergència sigui l'hora que sigui. Amb aquest objectiu, el Govern invertirà uns 200.000 euros per adequar els heliports de la Seu d'Urgell i Tremp, els quals es complementen amb els de Vielha i Puigcerdà per completar la xarxa pirinenca. Així ho ha anunciat la delegada del Govern a l'Alt Pirineu i l'Aran, Rosa Amorós, en sortir de la reunió mensual del consell de direcció de l'administració territorial, celebrada a Bellver de Cerdanya.

El projecte consistirà en la dotació del sistema de llums i personal especialitzat necessari en cadascun dels heliports. Amorós ha explicat que «s'estan adaptant perquè els helicòpters puguin fer sortides nocturnes, som en un territori molt turístic i, alhora, amb molta gent gran, i la nostra orografia no ens permet arribar amb rapidesa als centres hospitalaris, per la qual cosa tenir els heliports preparats per poder sortir de nit cap a l'Arnau de Vilanova o Barcelona, si s'escau, serà una oportunitat molt gran per a la nostra seguretat i salut». El Govern preveu que durant aquest any els heliports de la Seu, Tremp i Vielha ja puguin ser plenament operatius de nit. El de Puigcerdà, al nou Hospital de Cerdanya, ja està plenament equipat. L'actuació també comportarà l'adequació de l'entorn natural dels heliports perquè puguin operar-hi els aparells durant la nit.

Durant la reunió, els delegats dels departaments al territori van acordar engegar una acció de seguiment amb Endesa per tal d'evitar talls de subministrament com els que han tingut aquest últim hivern algunes comarques de la plana de Lleida i de l'Alt Pirineu. Amorós ha remarcat la importància de fer reunions itinerants.

Per la seva banda, l'alcalde de Bellver, Xavier Porta, ha agraït la celebració de la reunió a Bellver i ha demanat a Amorós un increment en les ajudes públiques als municipis del Pirineu. Porta (Endavant Cerdanya) ha recordat que els municipis han vist reduïdes les ajudes, per exemple, per a les llars d'infants o els nuclis agregats, i subvencions del PUOSC.