El Pavelló de Suècia de Berga viurà, avui, a les 8 del vespre, un esdeveniment que mossèn Josep Armengou hauria pogut recollir al seu dietari. Es tracta de l'acte de presentació del dietari autògraf d'aquest berguedà il·lustre, Crònica menuda de la ciutat de Berga.

S'hi recull el pols berguedà de tres dècades. El director de l'Arxiu Comarcal del Berguedà, Xavier Pedrals, explica que l'autor "era conscient de viure una època de foscor, de la qual calia transmetre un record pel futur". Aquest manuscrit "ocupa 1.500 pàgines de gran format, escrites en una lletra minúscula; el conjunt conservat a l'Arxiu Comarcal està repartit en tres volums". L'actual edició a cura del departament de Cultura de la Generalitat s'ha fet en dos volums i es ven a les llibreries berguedanes per 40 euros.

El dietari aplega "notícies i valoracions personals des de la mateixa guerra civil, inclou també valuoses notes de política general", exposa Pedrals. "Deixa testimoni de cada fet significatiu, hi són explicats els antecedents, inclou biografies, història d'entitats, o de les activitats que donen vida a la població: les sardanes, els escacs, el teatre, el cinema. Hi ha la vida dels personatges més rellevants de Berga, que inclou la dels més populars per senzills que fossin. És escrita sempre amb absoluta llibertat i si cal amb crítica argumentada, algunes de les valoracions que fa, de personatges i també de situacions, de grups, del règim polític i de la situació berguedana són del màxim interès", rebla Pedrals.