Els Rupits han alçat el vol i no tenen previst aterrar. El grup de música gironellenc va guanyar dijous a la nit el Premi Popular del concurs musical Sona9 i actuarà al prestigiós Canet Rock. Els berguedans obriran el festival el 2 de juliol a les 5 de la tarda al costat d'artistes d'alt nivell com Blaumut, Manel, Els Pets, La Gran Pegatina o Els Catarres, entre d'altres.

El Premi Popular és una branca del concurs Sona9 en què el públic agafa la paraula i decideix quin és el grup que transmet més bona música i emocions des de l'escenari. Els Rupits ho van aconseguir. Amb les seves notes animades van captivar els espectadors. La banda de Gironella es va imposar als seus tres rivals en la final celebrada a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. La suculenta recompensa en forma d'una plaça al Canet Rock els perme-trà viure una experiència inoblidable en un escenari somiat. El premi també inclou una actuació al Centre Blanquerna, a Madrid.

Els Rupits, ben acompanyats per familiars i amics berguedans, van obtenir 139 vots, davant de Miau (109) i Paper de Plàstic i Retirada. Organitzat per Catalunya Ràdio i la revista Enderrock, Sona 9 és el concurs de joves talents musicals més important del país.

Aquest és sens dubte el millor moment artístic del grup gironellenc format per Marc Coromines (baix), Marc Espel (veus i guitarra), Jaume Espel (guitarra), Òscar Pardo (bateria) i Francesc Rodríguez (teclat i trompeta). Nascuts com a banda el 2014, els Rupits defineixen el seu estil com a soft rock. Els germans Espel van ser els precur-sors del grup. El Marc tenia ganes de mostrar el seu talent vocal i així es va encendre la metxa.

Els primers passos de la banda van ser en anglès. Un any després, amb la incorporació del pianista i trompeta Kiku, van fer un pas endavant i van prendre la decisió de deixar de banda l'anglès per incorporar les lletres en català. El mes de maig d'aquell mateix any, van gravar un petit EP de quatre cançons. Per al 2016, els Rupits havien preparat nous temes de cara a fer el màxim de concerts possible a l'estiu. La traca final seria acabar l'any gravant un nou CD. L'èxit del Sona9,però, els ha agafat de sorpresa, ja que no estava en el seu full de ruta. Tot i trobar-se a l'auge de la seva existència, els integrants de Rupits mantenen els peus a terra i tenen previst continuar amb el pla inicial.

Marc Coromines va afirmar que no s'ho esperaven: "sabíem que el resultat seria disputat". El baixista va reconèixer que el simple fet de participar en un concurs tan prestigiós ja era per una victòria: "la cirereta del pastís va ser quan ens van dir que havíem guanyat. La veritat és que fins que no em vaig llevar divendres no m'ho vaig acabar de creure. Encara hem de definir com serà l'actuació, però intentarem gaudir-ne al màxim".