Els participants en els clubs de lectura de les biblioteques del Bages, el Berguedà i el Moianès es trobaran aquest dimecres (18.30 h) a la biblioteca d'Artés. Concretament, l'acte tindrà lloc a la Sala 2 de Gener del complex cultural de Cal Sitjes. A la trobada hi participarà l'escriptora Blanca Busquets (Barcelona, 1961), que és autora, entre altres novel·les, de 'Jardí de l'obaga' (Edicions Proa), i la tertúlia literària estarà moderada per Jordi Estrada i Ramon Garcia, conductors dels clubs de lectura de novel·la de la biblioteca del Casino de Manresa.

La trobada s'inscriu en una nova sessió d'El Club del Llibre, un cicle de conferències d'escriptors a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, en què aquest curs han participat més de 500 clubs de lectura, de molts gèneres i per a tot tipus de públic. Hi ha temes tan diversos com el còmic manga, la novel·la negra, la literatura chick-list, els llibres de viatges o la literatura en diferents idiomes.

Blanca Busquets és escriptora, periodista (treballa a Catalunya Ràdio) i filòloga. Als 12 anys va escriure el seu primer conte i, des d'aleshores, escriure es va convertir en l'eix central de la seva vida. Ha publicat les novel·les 'Presó de neu' (2003), 'El jersei' (2006), 'Tren a Puigcerdà' (2007), 'Vés a saber on és el cel' (2009), 'La nevada del cucut' (2010), 'La casa del silenci' (2013) i 'Paraules a mitges' (2014). La seva última obra és 'Jardí a l'obaga' (2016).