INSIDE

? Estats Units, Espanya, 2017. Suspens. 91 min. Direcció: Miguel Ángel Vivas. Guió: Jaume Balagueró i Manu Díez. Intèrprets: Rachel Nichols (Sarah), Laura Harring (dona), Andrea Tivadar (Alice Donovan), Stany Coopet (Hugo García). Compositor: Víctor Reyes. Pantalles: Manresa.

A l'intérieur és una pel·lícula francesa, rodada l'any 2007 per Alexandre Bustillo i Julien Maury, que ha esdevingut una obra de culte per als incondicionals del gore (sang i fetge) més extrem i salvatge. Inside constitueix una nova versió d'aquest film, però planteja un enfocament sensiblement diferent. La protagonista, Sarah, és una dona embarassada que acaba de perdre recentment la seva parella en un accident de trànsit. La nit de Nadal, una desconeguda entra a casa seva amb unes intencions més que desassossegadores.

Aquesta producció espanyola, escrita pel conegut guionista Jaume Balagueró -un dels artífexs de la celebrada REC- va inaugurar l'última edició del Festival de Sitges i manté la premissa argumental de l'original, inèdita comercialment al nostre país, però se'n desmarca perquè no es decanta per l'horror dur i pur i cerca una audiència més àmplia.

El film podria decebre els que esperin una còpia de la francesa A l'intérieur, perquè opta per un frenesí adrenalínic menys efectista i visceral. Miguel Ángel Vivas, el seu director, ja havia exhibit unes bones credencials en els seus treballs anteriors ( Reflejos, Secuestrados i Extinction), que oscil·laven amb encert entre el thriller i el cinema de terror. El cineasta andalús ens deixa clavats novament a la butaca amb un malson claustrofòbic i angoixant que modula adequadament els ressorts nar-ratius i dramàtics dels suspens més clàssic.

Laura Harring, una de les intèrprets de la llegendària Mullholand Drive, incorpora convincentment la intrusa pertorbadora d'aquesta peça modesta però impecable que satisfarà els amants de les emocions fortes. Vivas ens assegura 91 minuts d'un cinema absorbent, trepidant i facturat amb una solvència inqüestionable.