El Clúster Aqüicat, una agrupació d'empreses dedicades al sector aqüícola (la criança d'espècies aquàtiques vegetals i animals), es va constituir ahir amb el lideratge d'onze empreses catalanes que sumen una facturació de 336 milions d'euros i 1.800 treballadors. El clúster està impulsat pel govern català a través d'Acció.

L'agrupació es dirigeix a unes 150 empreses de Catalunya que treballen en aquest sector i que sumen una facturació agregada de 1.000 milions d'euros, aproximadament. Les empreses que formen la junta directiva d'Aqüicat són Andrés Pintaluba, Cenavisa, Delta Aqua Redes, la Federació de Productors de Mol·luscos Delta de l'Ebre, l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, ITA), Hipra, Laboratoris Maymó, Musselsforall, Servimar Innova, Tecnologia&Vitamines i Cetaqua.

El clúster està obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector: productors de peixos i mol·luscos, fabricants de pinsos, laboratoris, proveïdors de solucions biotecnològiques per a l'alimentació i salut animal o centres d'investigació.