El Concurs de Gossos d'Atura de Castellterçol va aplegar com cada any una gentada que ja s'ha fet tradicional en aquest certamen.

Els actes van començar dissabte a la tarda amb una ballada de danses catalanes a càrrec de l'Esbart Rosa d'Abril i l'arribada del ramat d'ovelles que se suposava que feia la transhumància. La festa grossa, però, va ser diumenge, quan en el recinte tancat del camp de proves els escamots d'ovelles van iniciar unes actuacions prou vistoses que van convocar centenars de persones a la festa.

En la primera part de proves el gos d'atura a les ordres del seu pastor va haver de portar les ovelles per un itinerari marcat i després fer-les entrar totes dins d'un cercle en un temps de minuts determinats. A la segona part, les proves eren més complicades, ja que la més difícil va ser la de fer entrar el ramat d'ovelles a dins d'una cleda i després fer-les-en sortir. Val a dir que els nou pastors participants d'enguany procedien de casa nostra i del País Basc, Navarra o les Illes. Fet el recompte final a càrrec del jurat qualificador, va quedar classificat en primer lloc José María Plegazuelos amb la seva gossa Kina, en segon lloc Hilario Novillo, de Santpedor, amb el gos Witney, guanyador del concurs l'any passat, i el tercer va ser Fidel Alonso amb el seu gos Sueet.