Diumenge no va ser un bon dia per als Castellers de Santpedor a la diada dels Picapolls de la Gavarresa celebrada a Prats de Lluçanès. Per primera vegada en la seva història, la colla de la camisa daurada no va aconseguir descarregar ni carregar cap castell. Fins i tot, els bagencs van renunciat a la tercera ronda. Algunes baixes en l'equip de canalla i l'estrena de diversos membres al pom de dalt no eren el punt de partida ideal. Tot i això, la colla santpedorenca no pensa caure en el desànim i tornarà als assajos demà.

Els Castellers de Santpedor van començar amb un intent de tres de sis, que semblava sòlid però que va acabar amb l'enxaneta fent-se enrere, fet que es va repetir en la ronda de repetició. Els santpedorencs van canviar el tres de sis pel quatre i, de nou, el castell va ser desmuntat. A la segona ronda, es va produir una caiguda del tres de sis amb agulla i els santpedorencs van decidir no alçar-ne cap més. Dos pilars de quatre, un d'obertura i una altre de comiat, van ser els dos únics motius d'alegria per la colla santpedorenca.

En canvi, els Picapolls de la Gavarresa van tenir un dia més inspirat. A la primera ronda van descarregat amb molta solvència un quatre de sis amb agulla, parat en tot moment. La colla amfitriona va continuar amb el cinc de sis, un castell que els va costar més, ja que va necessitar dos intents. Per a la tercera ronda, els Picapolls es van guardar un quatre de sis amb agulla. Dos pilars de quatre d'obertura i tres de comiat van completar la matinal.

La tercera colla participant a la diada van ser els Castellers de Berga que van fer una bona actuació, descarregant-hi bons castells amb tranquil·litat. Van començar amb un pilar de quatre d'entrada. Seguidament, en les rondes de castells, van fer el tres de set, el cinc de sis i el quatre de set. La diada es va tancar amb un pilar de cinc amb una alineació que feia un temps que no dúien a plaça, fet que la colla va celebrar amb entusiasme.