La font ornamental de la plaça Espanya de Manresa ha tornat a funcionar després de passar més d'un any tancada perquè era un perill per als operaris que en feien el manteniment a causa de les filtracions que tenia. Un informe tècnic va posar de manifest que tota la maquinària de funcionament i filtrat estava ubicada en una fossa soterrada per sota del jardí i el vas de la font, i que es feia necessari traslladar-la a una caseta lateral. Així que el maig de l'any passat es va procedir a tancar la font, envoltar-la de tanques i començar a buscar els recursos per solucionar els problemes.

Aquest dimarts, l'Ajuntament va fer públic que donava per acabades les obres de la primera fase de reforma de la font, que van començar el mes de juny passat. De fet, els treballs es van acabar divendres però va ser dilluns quan es van dur a terme les tasques de desinfecció prèvies a la posada en funcionament de la font. Dilluns que ve es retirarà la tanca perimetral que es va col·locar per seguretat i que durant més d'un any ha envoltat la font.

S'han fet treballs per garantir la impermeabilització i evitar filtracions del vas de la font, millorar la instal·lació de filtratge, i s'ha excavat i construït una nova caseta destinada a la maquinària. Pel que fa a la il·luminació dels brolladors centrals, la remodelació de l'estructura de la font, la il·luminació del vas, així com la instal·lació d'una barana perimetral està prevista en una segona fase.

El ple municipal del mes d'abril va donar llum verd a una modificació de crèdit per invertir 27.500 euros en les obres de reforma de la font de la plaça Espanya.Des de llavors s'ha anat complint el calendari previst, que comptava que a final de maig fos efectiu el canvi de partides per fer l'obra; adjudicar la memòria valorada de reparació de la font per tal que a principi de juny comencessin les obres de reparació i que tornés a funcionar a final de juliol.