Andrés Blanco, el jove malalt de càncer per a qui es van recollir més de 1.700 quilos de taps de plàstic l'any 2014, va traspassar la setmana passada als 18 anys. La campanya per ajudar Blanco, que aleshores estava a punt de fer 14 anys, va mobilitzar massivament el Bages. Es van vendre polseres i recollir taps que van servir perquè el noi i la seva família es traslladessin a Suïssa per poder rebre un tractament pioner de radioteràpia per protons per curar el tumor cerebral que patia.

L'escola Oms i de Prat, on estudiava aleshores Blanco, li va dedicar una piulada a Twitter després de la seva defunció. «Andrés, el teu coratge, esperit de lluita i optimisme ens han fet créixer. Sempre seràs amb nosaltres. Gràcies», s'hi pot llegir.

Durant el cap de setmana, en tots els partits disputats pel FC Fruitosenc i l'Escola de Futbol de Sant Fruitós es va guardar un minut de silenci en record de Blanco i els jugadors van lluir braçalets negres. «Descansa en pau, lluitador.. No hi ha paraules per dir-te adéu. No hi ha paraules per acomiadar-te.

Ens quedem amb el teu somriure i amb aquesta lluita teva fins al final. Fins sempre Andrés!» ha penjat el club al seu mur de Facebook.

L'ICL Manresa i la Grada d'Animació Jove del Nou Congost també s'han sumat a les mostres de condol per la mort del jove.