Quines activitats nadalenques puc fer a la Catalunya central pel pont de la Puríssima?

Us portem els millors plans per fer els pròxims dies a prop de casa

Redacció

Comença el compte enrere per Nadal. I aquests 5, 6 i 7 de desembre, coincidint amb l'inici del pont de la Puríssima, la Catalunya central s'omple d'activitats per escalfar motors per una de les èpoques més esperades de l'any. Et llistem les propostes més destacades, aptes per a tota mena de públic i perfectes per gaudir de l'esperit nadalenc que ja comemnça a impregnar els carrers aquests dies.

BALSARENY

  • Encesa dels llums de Nadal: Dimarts, a les 17.30 h, a la Sala Sindicat, berenar amb coca i xocolata desfeta per a tothom. Seguidament, encesa de llums.
  • Projecció del mapatge: Dimarts, a les 19 h, a la plaça Roc Garcia, a la façana de l’Església de Santa Maria, projecció de diferents treballs de l’alumnat de l’institut escola. Seguidament, espectacle de màgia.

BERGA

  • 11a Fira del Joc i de Nadal: Dimecres, a partir de les 10 i durant tot el dia, al passeig de la Indústria, mostra d’exposició i venda de jocs i fireta de productes d’alimentació i artesania nadalenca. Hi haurà espais per a les llibreries, botigues i editorials especialitzades en jocs i joguines. També diferetns espais pels jocs de taula, de carrer, tradicionals, de primera infància, jocs inclusius, jocs gegants amb materials reciclats de Guixot de 8... Com a novetat, Softcombat o lluites medievals amb espases toves. També s’ha preparat un repte per al públic, amb premi; i un joc amb Bergacomercial. L’escenari acollirà la píndola teatral Encenem el Nadal, que serà un avançament de la cavalcada de Reis. Organització: Cia. de Jocs l’Anònima i Ajuntament de Berga. Més informació: ajberga.cat.

GIRONELLA

  • Market Gironella Vila de Nadal: La tercera edició del mercat de Nadal, que s’allargarà fins al 31 de desembre, s’ubica a la plaça de l’Estació i comptarà amb 22 casetes de fusta que vendran productes artesans, alimentaris i nadalencs. Avui, a les 18 h, Fes el teu tió! Dimecres, a les 12 h, Coreo Dance. A les 18 h, Micro obert als poetes. Dijous, a les 12 h, ball en línia del Casal Cívic. A les 17 h, presentació del llibre Cor Dividit i taller infantil. Divendres, pel nucli històric, Fira de la Puríssima. A les 18 h, a l’Espai Santa Eulàlia, espectacle Ara parlem nosaltres.

IGUALADA

  • Fira de Nadal i el Tió: Dimecres, divendres, dissabte i el dissabte 16 de desembre, matí i tarda; i dijous i el divendres 15 de desembre, a la tarda; i diumenge i el diumenge 17 de desembre, al matí, als carrers del nucli antic. Oferirà tot tipus d‘articles nadalencs, a més d’artesania i alimentació, entre d’altres. Els dissabtes 9 i 16 de desembre, els infants podran fer cagar el tió a partir de les 18 h.

MANRESA

  • Pista de gel: Fins al 14 de gener, a la plaça de Sant Domènec. Horaris: entre setmana de 17 a 21 h, últim torn a les 20.30 h; caps de setmana i festius de 10 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, fins a les 20 h, últim torn a les 19.30 h. Matins entre setmana de dies lectius reservats per a grups escolars. Reserves per a grups escolars: ubicmanresa@ubicmanresa.com. No es fa reserva d’entrades per al públic general. Entrades: 7 euros. Organització: Unió de Botiguers i comerciants de Manresa i Ajuntament de Manresa.
  • Encesa de l’arbre de Nadal: Dimarts, a les 19 h, al pati del Kursaal, espectacle nadalenc amb la participació de 180 alumnes de l’Aula d’Arts Escèniques del Kursaal.

NAVARCLES

  • Encesa dels llums de Nadal: Dimarts, a les 17.30 h, a la plaça de la Vila.

SANT FRUITÓS DE BAGES

  • Encesa de les llums de Nadal: Dimarts, a les 19 h, a la plaça de l’Església. Espectacle familiar per portar la llum a tot el municipi. En acabar, xocolatada popular.
  • Mercat de Nadal: Des de dimecres i fins diumenge, i també el 16 i 17 de desembre, de 10 a 14 i de 17 a 21 h, al Cobert de la Màquina de Batre. Parades d’artesania, gastronomia i comerç local. Servei de cafeteria i xocolata desfeta. Tren Espress d’Orient. Taller de Lego. Servei de creps i vi calent. Dimecres, de 10 a 11 h, benvinguda al mercat. D’11 a 12 h, Pare Nadal i Mare Nadal. De 12 a 13 h, escola de música. De 18 a 19 h, inauguració de la pista de gel. Dijous, de 10 a 11 h, benvinguda al mercat. De 18 a 19 h, Pare Nadal i Mare Nadal. Divendres, de 10 a 11 h, benvinguda al mercat. D’11 a 12 i de 18 a 19 h, Pare Nadal i Mare Nadal. Dissabte, de 10 a 11 h, benvinguda al mercat. D’11 a 12 h, Pare Nadal i Mare Nadal. De 12 a 13 i de 13 a 14 h, cagada del tió. De 18 a 19 h, actuació Som Riu d’Or. De 19 a 20 h, concert de Dizzy’s Music. Diumenge, de 10 a 11 h, benvinguda al mercat. De 12 a 13 i de 18 a 19 h, Pare Nadal i Mare Nadal. De 19 a 20 h, concert de Quart de Blues. Més informació: www.santfruitos.cat.
  • Pista de gel: Dimecres, a les 18 h, inauguració de la pista de gel instal·lada a la plaça de l’Onze de Setembre amb una exhibició de patinatge a càrrec de professionals. Estarà oberta fins a 22 de gener. Horaris: de dilluns a dijous, de 17 a 21 h. Divendres, dissabtes, diumenges, vigílies de festius i festius: d’11 a 14 i de 17 a 21 h. Els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener tancarà a les 19.30 h. Preu: 7 euros. Cal portar guants. En cas de no disposar-ne, se’n podran comprar a la taquilla.

LA SEU D’URGELL

  • Mercat de la Fada del Quer: Dimecres, de 10 a 20 h, al passeig Joan Brudieu. Organització: UBSU.
  • La ruta dels tions màgics: Dimecres, a les 17 h, a l’Espai Ermengol.
  • Mercats de Nadal: Dijous, de 15.30 a 20.30 h, divendres i dissabte, de 10.30 a 20.30 h, i diumenge, de 10.30 a 19 h, al passeig Joan Brudieu. Organització: Ajuntament.

Subscriu-te per seguir llegint