Igualada serà la primera ciutat en formar joves en grau superior per treballar amb les adoberies

La nova proposta formativa, única al país, permet continuar els estudis en pell que ja s'ofereixen a La Gaspar

La presentació dels nous estudis s'ha fet a La Gaspar

La presentació dels nous estudis s'ha fet a La Gaspar / Aj Igualada

Redacció

L’Ajuntament d’Igualada impulsa un Grau Superior en pell, únic a Catalunya, al centre La Gaspar a partir del curs vinent. Aquests nous estudis donaran continuïtat a l’itinerari formatiu en pell incloent estudis de disseny en pell reclamats pel clúster de la pell a la ciutat. El curs es coneixerà com a Tècniques Escultòriques de la pell, i es durà a terme a l’Escola Municipal d’Art La Gaspar. Es tracta d’una formació, única a Catalunya, que donarà continuïtat del grau mitja que actualment ja es pot cursar al mateix centre.

Marc Castells, alcalde d’Igualada, ha anunciat aquest dimecres a l’aula-taller de La Gaspar, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa, de la direcció del centre, amb Raquel Camacho i Esther Comenge, i del president del Clúster de la Pell, Xavier Badia. Castells ha explicat que es tracta d’una aposta de ciutat, que l’Ajuntament d’Igualada tira endavant per “seguir fent créixer el nivell formatiu de La Gaspar, permetent una formació més extensa, específica i de màxim nivell en pell als alumnes de l’escola fent una aposta per la neoartesania”. Castells ha remarcat que aquesta formació “permetrà que els alumnes puguin trobar feina al sector, amb un lloc de treball de qualitat i amb valor afegit”.

L’Ajuntament posarà els recursos necessaris per tirar endavant aquest nou Grau Superior que tindrà 30 places i permetrà que els joves estudiants de l’Escola d’Art La Gaspar puguin fer tot l’itinerari formatiu en pell, aprenent no tant sols a tractar-la sinó que també treballaran el disseny i la innovació. Aquest és un aspecte reclamat pel Clúster de la Pell per trobar professionals amb alta formació i, com ha explicat el seu president Xavier Badia, també “per servir d’atracció per empreses manufactureres de productes de cuir i marroquineria que poden veure en aquesta formació i coneixement experimentat un motiu més per instal·lar-se a Igualada i a l’Anoia. Badia ha acabat el seu parlament explicat que Igualada ha fet els deures i ha “aconseguit posicionar-se davant de ciutats competidores en el sector de la pell ja que el nom d’Igualada cada vegada se sent més en les trobades dels professionals del cuir, la marroquineria i la pell”.

Presentació del nou grau superior

Presentació del nou grau superior / Aj Igualada

Seu estatal de la formació en neoartesania de la pell

A més a més, en la presentació d’aquest nou grau també s’ha explicat que l’Ajuntament d’Igualada ha aconseguit 200.000 euros dins els Pressupostos Generals de l’Estat que s’invertiran, íntegrament, per a reforçar el taller existent a l’escola i invertir en innovació pedagògica.

Raquel Camacho, directora de La Gaspar, s’ha mostrat molt satisfeta i agraïda per la consecució d’aquest nou Grau Superior que permetrà que molts alumnes actuals de l’escola puguin seguir formant-se en tractament i disseny en pell, “és una boníssima notícia per l’escola, però també per la ciutat d’Igualada”.

Camacho ha remarcat que és aquesta és una formació molt necessària pel sector i per que aquest pugui trobar professionals formats ja “que són uns estudis professionalitzadors únics a Catalunya i gairebé també a Espanya, ja que nomes hi ha un curs similar en tot l’Estat”. Camacho també ha confiat que aquest curs ampliarà el nomre d’estudiants d’arreu de Catalunya que escolliran La Gaspar per formar-se.

El valor i l’aposta creixent per La Gaspar

La presentació d’aquest nou Grau Superior en pell ha servit, també, per mostrar l’evolució d’aquesta escola municipal que en els últims 10 anys ha augmentat un 45% el nombre d’alumnes matriculats. L’escola ha fet una aposta importantíssima per la innovació, la professionalització i el disseny, amb la incorporació de professorat actiu en el sector i la consecució en aquesta anys de nombrosos premis: dos premis Nacionals de la Generalitat de Catalunya, i una desena de premis Talent Creatiu i Empresa en projectes que s’han forjat a les aules de La Gaspar.

La formació, adaptada a les necessitats professioanls creixents, va augmentar-se ara fa dos anys amb el Grau superior en Gràfica Audiovisual, molt demandada i ara segueix ampliant-se amb aquest nou Grau Superior de pell.